U izradi duhovni nasljednik „L.A. Noirea”?

Ako je vjerovati uklonjenoj objavi stanovite australske kompozitorice i glazbene producentice, čini se da nam ekipa iz Video Games Deluxea (ex Team Bondi) potencijalno priprema ugodno iznenađenje

Kristian Komorčec ponedjeljak, 8. srpnja 2024. u 23:10

Ako se kojim slučajem ubrajate među one koji još uvijek nisu prežalili to što Rockstarov L.A. Noire nikada nije dobio neku vrstu duhovnog nasljednika, onda za vas imamo dobre vijesti. Potencijalno.

Naime, ako je vjerovati nedavnoj Instagram objavi australske kompozitorice i glazbene producentice Freyje Garbett, čini se da bismo ga ipak mogli dobiti. I to u vidu (navodno) nadolazećeg Sowden Housea open world psihološkog trilera smještenog u Los Angeles 1940.-ih, a čije se izrade (opet navodno) latio ni manje ni više nego baš Video Games Delux, tj. nekadašnji Team Bondi.

Nažalost, nakon Garbett ubrzo su se oglasili i sami VGD-ovci poručivši da rade „isključivo na projektima za Rockstar”, odnosno da je posrijedi prastari VR projekt – tech demo baziran na neuvrštenom slučaju iz L.A. Noirea za koji uopće nisu sigurni hoće li ugledati svjetlo dana. Osim toga, također su pojasnili i kako je Garbett angažirana da dovrši soundtrack čisto zato što su željeli „podržati lokalnu kompozitoricu”, a koja je u međuvremenu uklonila spomenutu objavu.

Drugim riječima, što će se iz svega toga (ako išta) u konačnici izroditi samo nebo zna. Ipak, kako nada umire zadnja, mi smo se već ogrnuli balonerom, pa se sada još i više kuhamo na ovim nesnosnim vrućinama...