U prodaji Vampyr, nova igra tvoraca avanture Life Is Strange

Focus Home Interactive i Dontnod Entertainment izdali su novu igru koja prati liječnika koji je pretvoren u vampira

Mateja Šop četvrtak, 7. lipnja 2018. u 06:00

Doktoru Jonathanu Reidu nije nimalo lako. Osim što se tek vratio s bojišnica u Francuskoj, u Londonu 1918. godine je krenula epidemija Španjolske gripe, a uz to ga je netko još odlučio pretvoriti u vampira. Iako mu se djelomično sviđaju nove vještine koje može koristiti, ne sviđa mu se neutaživa žeđ za krvlju, što znači da mora birati hoće li se suzdržavati i jesti štakore ili će pokojeg stanovnika u raznim četvrtima u glavnom gradu Britanije pretvoriti u večeru.

Dontnod Entertainment je u svojoj novoj igri zvanoj Vampyr spojio avanturu s RPG elementima i odlučio da će kao i u njihovom prijašnjem uratku, Life Is Strange, vaše odluke imati ozbiljne posljedice. Igrači već dugo nisu imali priliku zaigrati neku igru s krvopijama u glavnoj ulozi, a kritičari imaju podijeljena mišljenja o Dontnodovoj viziji.

Trenutna ocjena koju Vampyr ima je 74/100, a veoma sličan prosjek igra ima i na Steamu - 72 posto pozitivnih ocjena od gotovo 400 recenzija. Svi se slažu da je igra veoma ambiciozna, no do podjele je došlo oko izvedbe i nekih mehanika. Oni koji su igri dali niže ocjene imaju primjedbe na sustav borbe, konkretno na njegovu nezgrapnost i bugove, dok ima onih kojima se jako sviđa cijeli paket i smatraju kako je vrijedi zaigrati.

Vampyr je dostupan za PC, Xbox One i PlayStation 4, a na sve tri platforme ga možete nabaviti za 50 eura. Razvojni je tim već prije par dana pripremio trailer za izlazak igre kojeg možete pogledati ispod teksta, dok ćete sve druge informacije o njoj pronaći na službenim stranicama.