Ugrabite besplatno Tharsis, Speed Brawl, Titan Quest Anniversary Edition i Jagged Alliance 1

Epic Games Store u narednih tjedan dana dijeli Tharsis i Speed Brawl, dok su Titan Quest Anniversary Edition i Jagged Alliance 1: Gold Edition dostupni putem Steama

Damir Radešić petak, 17. rujna 2021. u 10:02

U sklopu tjedne rotacije besplatnih naslova na Epic Games Storeu, od jučer su dostupni Tharsis i Speed Brawl koje možete uvrstiti u svoje kolekcije besplatno do narednog četvrtka gdje će ostati zauvijek. Tharsis je opisan kao potezna strategija u kojoj napredak uvjetuje kocka, a vodi nas u prvu ljudsku misiju na Mars. Istu od samog starta prati nesreća, jer brod upada u oluju meteora koji ga višestruko oštećuju, dok posada uz nedostatak resursa, poglavito hrane, mora pokušati pronaći način da se iz ove situacije izvuče. Pri tome ćemo morati donositi teške odluke i pokušati zadržati zdrav razum, a kao da i sve to nije dovoljno, s Marsa stižu upozoravajuće poruke.

Ljubiteljima brzih 2D platformera će se vjerojatno svidjeti Speed Brawl, igra u kojoj je najvažnije uhvatiti što veću brzinu i u pravom trenutku izvesti niz povezanih udaraca za maksimalnu štetu. Na raspolaganju nam je šest unikatnih likova koji svojim sposobnostima definiraju stil igranja, a svakog od njih je moguće višestruko nadograditi za veću učinkovitost. Priča postoji, ali je u ovom slučaju nećemo opisivati jer je potpuno u drugom planu, već spomenuti kako nas u Speed Brawlu očekuje preko pedeset originalnih događaja i utrka koje možemo odigrati solo ili kooperativno.

Ponuda Steama

U sklopu proslave desete obljetnice postojanja, THQ Nordic je igračima odlučio darovati Titan Quest Anniversary Edition i Jagged Alliance 1: Gold Edition. Titan Quest Anniversary Edition je remasterirano izdanje Titan Questa i Titan Questa Immortal Throne u kojima ćemo lutati svjetovima drevnog Egipta, Grčke i Azije i sukobljavati se s brojnim čudovištima iz tamošnjih mitologija. Koliko pamtimo, obzirom da smo ga i sami igrali, izvornik je imao popriličan broj tehničkih nedostataka, no u Anniversary Editionu su svi oni ispravljeni, te su napravljena brojna poboljšanja igrivosti, dodana je podrška za moddere, u svijet igre uvršteni novi heroji i protivnici, te još gomila prepravaka zbog čega su reakcije igrača na Steamu vrlo pozitivne.

Jagged Alliance 1: Gold Edition vjerujemo da ne trebamo posebno opisivati obzirom da je riječ o legendarnoj poteznoj strategiji iz davne 1994. godine koju su stariji igrači odigrali nebrojeno puta. Obzirom na starost, uopće ne čudi retro grafika koju smo u to doba smatrali vrhunskom, no igrivost je ta koja nas je u prvom redu i privukla ovom naslovu. Ukratko, zajedno sa skupinom plaćenika dobivamo poziv za rješavanjem krizne situacije i čistimo područje potez po potez od protivničkih snaga uz taktičke odluke i nelinearnu igrivost. Jagged Alliance je vidno utjecao na igre takvog tipa i dobio je nekolicinu nastavaka, a uvjereni smo da će ga mnogi uvrstiti u svoje zbirke isključivo iz sentimentalnih razloga.