Valve objavio dobitnike za Steam Awards, Red Dead Redemption 2 odnio pobjedu

Jučer su objavljeni ovogdišnji pobjednici dodjele nagrada Steam Awards za koje glasaju sami igrači, a rezultati nisu iznenađujući

Mateja Šop ponedjeljak, 4. siječnja 2021. u 17:30

Od 22. prosinca, pa sve do jučer u 18 sati svi korisnici na Steamu mogli su dati svoje glasove za najbolje igre koje su se našle na Valveovom servisu u 2020. godini. Ovog puta bilo je nominirano po pet igara u deset kategorija, a uvjet je bio da su tijekom prošle godine postale dostupne za prodaju tom servisu. Zbog toga su se igre kao što su Death Stranding, Red Dead Redemption 2 i Horizon Zero Dawn našle među nominiranima, iako su izašle 2019. godine i ranije.

Glasovi su prebrojeni, a igrači su svoje rekli. Najveći pobjednik je Rockstarov vestern Red Dead Redemption 2, koji je osvojio nagradu za najbolju igru u 2020. godini i za najbolju priču. Zna se da su nagrade na Steamu namijenjene najpopularnijim igrama, zbog čega nije neobično ovo što je Valve objavio. Evo svih dobitnika u obliku slike:

Najzanimljivija je bila kategorija Outstanding Story-Rich game u kojoj su se osim Red Dead Redemptiona 2 našle PS4 pa zatim Epic ekskluziva koja je izašla krajem travnja 2018. godine, Detroit Become Human, remake igre stare 18 godina, Mafia: Definitive Edition, Epic ekskluziva Metro Exodus s početka 2019. godine i PS4 ekskluziva iz 2017. godine koja je izašla za PC u kolovozu ove godine, Horizon Zero Dawn. Lijepo je kad korisnici na Steamu dobiju priliku zaigrati ono što je dostupno na drugim platformama, ali nema baš nekog smisla da ni jedna igra iz 2020. godine nije nominirana u ovoj kategoriji. Sve nominacije i dobitnike možete detaljno proučiti ovdje.

Ipak, kao što smo rekli, rezultati ne iznenađuju jer se radi o najpopularnijim igrama na toj platformi. Vidjet ćemo hoće li Valve ove godine mijenjati pravila, a ako stvari ostanu ovakve, Cyberpunk 2077 će svakako pokupiti koju nominaciju. Kako bilo, sada već možemo pomalo početi razmišljati o onome što nas čeka u 2021. godini, a ako želite kupiti još koju igru, na Steamu do sutra u 19 sati traje Winter Sale.