Valve objavio popis najprodavanijih igara na Steamu izašlih u travnju

Vlasnici popularne platforme za prodaju i igranje digitalnih igara po prvi puta su objavili koje su se igre najbolje prodavale u proteklom mjesecu, ali ipak nisu podijelili sve podatke

Mateja Šop subota, 25. svibnja 2019. u 06:30

Na Valveovom službenom blogu osvanula je vijest o tome kako žele pokušati nešto novo i drugačije, pa su odlučili objaviti popis 20 najprodavanijih igara koje su na njihovom servisu izašle u travnju. Kažu kako ih konstantno fascinira broj izvrsnih igara koje se pojavljuju i kolika je raznolikost naslova koji postanu popularni, što je bilo dovoljno da krenu sa stvaranjem liste.

Prva koju su objavili obuhvaća sve igre koje su izašle između 1. i 30. travnja, a da bi se našle na popisu Valve je proučio koliki je prihod svaka ostvarila u roku od dva tjedna nakon izlaska. Od tog su popisa zatim uzeli 20 igara i na kraju složili prema datumu izlaska. Evo kako popis izgleda:

 1. Totally Accurate Battle Simulator
 2. Super Dragon Ball Heroes World Mission
 3. Islanders
 4. MarZ: Tactical Base Defense
 5. Supraland
 6. Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy
 7. Vacation Simulator
 8. Zanki Zero: Last Beginning
 9. Pathway
 10. Weedcraft Inc.
 11. Staxel
 12. One Finger Death Punch 2
 13. Forager
 14. Pagan Online
 15. Katana ZERO
 16. Driftland: The Magic Revival
 17. Paper Dolls Original
 18. Mortal Kombat 11
 19. Imperator Rome
 20. Mordhau

Nažalost, nisu objavili konkretne brojke ni za broj prodanih primjeraka, ni za prihod, ali je lijepo vidjeti da timovima iz susjednih zemalja dobro ide. Srpski razvojni tim Mad Head Games zaslužan je za RPG Pagan Online, dok je slovenski Triternion zaslužan za prilično veliki hit, srednjovjekovnu multiplayer makljažu Mordhau. Nadamo se da će Valve nastaviti s mjesečnim objavljivanjem ovakvih popisa.

Već kad smo kod Steama, spomenut ćemo još i promociju koju su nazvali Spring Cleaning Event. Kao i prijašnjih godina, žele da igrači istraže svoju kolekciju igara i zaigraju stvari koje su im do sada stajale, a ako baš želite, možete takozvani backlog proširiti s nekim igrama koje su unatoč toj promociji prodaju po nižim cijenama.

Odrađivanjem dnevnih zadataka možete osvajati medalje i usput se možda i malo bolje osjećati, jer ste konačno odlučili upaliti igre koje vam sto godina stoje i "skupljaju prašinu". Ako vam se ta ideja ne sviđa, u sklopu promocije možete zaigrati neke igre besplatno: Dead By Daylight, Endless Space 2, Grim Dawn, Don't Starve Together, Black Desert Online Remastered, Assetto Corsa i Left 4 Dead 2.

Steam Spring Cleaning Event traje do utorka 28. svibnja u 19 sati, a koje je sve zadatke i nagrade za njihovo rješavanje Valve smislio možete vidjeti na ovim stranicama.