Wolfenstein: Youngblood stiže na PC dan ranije nego na konzole

Putem službenog Twitter profila je Bethesda objavila kako će igrači na računalima moći zaigrati ovaj FPS spin-off popularnog serijala nešto ranije nego što je bilo najavljeno

Mateja Šop srijeda, 24. srpnja 2019. u 06:00

Bethesda i Machine Games u suradnji s Arkane Studios su nam krajem ožujka rekli kada ćemo moći zaigrati spin-off i prvu kooperativnu igru u serijalu Wolfenstein. Youngblood smo prvi put vidjeli za vrijeme prošlogodišnjeg sajma E3, na ovom smo dobili novi prikaz, da bi sada dobili nove informacije vezane uz izlazak PC verzije.

Ovaj FPS je za sve tri platforme za koje je najavljen trebao izaći ovog petka, 26. srpnja, no zahvaljujući cvrkutu službenog Bethesdinog profila saznali smo se da su se predomislili i odlučili računalnu verziju ponuditi u četvrtak. Izdavač nije dao neko posebno objašnjenje, ali ako ste imali u planu igrati Wolfenstein: Youngblood na PC-u, imat ćete što raditi dan ranije.

U ovoj igri će se igrači družiti s djecom B.J. Blazkowicza, točnije blizankama Soph i Jess, koje imaju zadatak ubiti što više nacista u Parizu u 80-tim godinama prošlog stoljeća nakon što su uspješno okupirali taj grad. Svi oni koji planiraju igrati kooperativno mogu nabaviti Deluxe verziju po cijeni od 40 eura i osim kozmetičkih dodataka osigurati još jednu kopiju igre koju mogu podijeliti osobi s kojom tako mogu proći kroz cijelu kampanju.

Prije desetak dana je izdavač također objavio sistemske zahtjeve koje možete proučiti u nastavku:

  Minimalna konfiguracija Preporučena konfiguracija
OS 64-bitni Windowsi 7, 8 ili 10
Procesor AMD FX-8350/Ryzen 5 1400 ili Intel Core i5-3570/i7-3770 AMD FX-9370/Ryzen 5 1600X ili Intel Core i7-4770
Grafička kartica Nvidia GTX 770 4GB ili AMD ekvivalent Nvidia GTX 1060 6GB ili AMD ekvivalent
Memorija 8 GB RAM 16 GB RAM
DirectX 11
HDD 40 GB slobodnog prostora

Wolfenstein: Youngblood ćete moći zaigrati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One, a ako ste odradili predbilježbe, već danas možete započeti preuzimati igru (odnosno sutra za Sonyjevu konzolu) da možete uskočiti u akciju čim izađe. Verziju za računala možete igrati putem Steama ili Bethesdinog launchera, dok ćete verzije za konzole pronaći u njihovim trgovinama. Sve detalje o igri možete proučiti na službenim stranicama, a najnoviji trailer se nalazi ispod teksta.