Yakuza Kiwami za PC bi uskoro trebao postati dostupan

SEGA se za još jednu najavu odlučila na neobičnu metodu objave, a ovog se puta radi o PC portu prve igre u akcijskom serijalu Yakuza

Mateja Šop utorak, 22. siječnja 2019. u 06:00

Početkom mjeseca je SEGA na dvije stranice igara na Steamu (Bayonetta i Vanquish) stavila slike ovaca. Mnogi su igrači pretpostavili da će uskoro izdavač biti spreman službeno najaviti PC port za bizarni platformer sa zagonetkama, Catherine, a to se nedugo nakon objava tih slika i dogodilo. Ovo je bila prva igra razvojnog tima Atlus koja se pojavila na PC-u i navodno imaju u planu tu suradnju nastaviti te izdati portove i za neke druge njihove naslove.

Budući da su tako započeli godinu, odlučili su je u tom tonu i nastaviti. Na Steam stranici za Yakuzu Kiwami, remakeu prve igre u akcijskom serijalu koji je u posljednjih nekoliko godina počeo biti popularniji na zapadu, pojavio se gif s mnogima omiljenim likom uz opis "MAJIMAAAA!". Čovjek koji je poznat po objavljivanju svega što ima veze s igrama, Nibel, pauzirao ga je i dobili smo ovo:

SEGA se naravno nije službeno oglasila, ali kako do sada Yakuza Kiwami za PC nije imala datum izlaska, ovo je prilično dobra potvrda da će igra stići 19. veljače. Iako igrači na PlayStationu 4 već neko vrijeme mogu zaigrati taj naslov, kao i nastavak Kiwami 2, oni koji igraju na računalima od kolovoza prošle godine dobili su priliku po prvi puta uskočiti u ovaj zanimljiv svijet kroz Yakuza 0. Ta će vam igra omogućiti da se upoznate s osnovama, kao i dvojicom najvažnijih likova u serijalu - Kazuma Kiryu i Goro Majima.

Cijena po kojoj će se Yakuza Kiwami prodavati nije još objavljena, ali budući da je verzija za PS4 na zapadu dostupna od kolovoza 2017. godine, vjerojatno će, kao i Yakuza 0, koštati 20 eura. Ako želite saznati što ovaj spoj borilačke i akcijske igre s elementima RPG-a i velikim naglaskom na priču krije, možete proučiti službene stranice ili pogledati kako to sve izgleda u pokretu ispod teksta. Također, Humble je Yakuzu 0 (uz The Division i Rapture Rejects) najavio za novi mjesečni paket koji se prodaje za 12 američkih dolara, pa ako vam se dopadne ono što ste vidjeli i želite uštedjeti nešto kuna, možete to napraviti ovdje.

Dodatak:

Nakon suptilne jučerašnje najave, SEGA je sada potvrdila datum izlaska kao i cijenu. Yakuza Kiwami na PC stiže 19. veljače i prodavat će se za 20 eura. Uz službenu najavu dobili smo i novi trailer: