Zagrebački razvojni tim Digital Reef Games najavio svoj prvijenac Aquatico

Žanr graditeljsko menadžerskih simulacija bi uskoro trebao biti obogaćen novim naslovom Aquatico kojeg potpisuju domaći developeri

Damir Radešić četvrtak, 21. travnja 2022. u 13:00

Zanimljivo priopćenje stiže od strane Digital Reef Gamesa, zagrebačkog razvojnog tima osnovanog prije dvije godine tijekom kojih su radili na svom prvijencu Aquatico. Spomenuti je okarakteriziran kao survival graditeljska strategija smještena na dno oceana u kojem će ostaci ljudskog roda u ne tako dalekoj budućnosti potražiti novo stanište.

Kao i u svakom sličnom naslovu, osnovu čini prikupljanje resursa i izgradnja potrebnih građevina kako bi se osigurali minimalni životni uvjeti, a nakon toga ekspanzija i izrada kvalitetnijih sirovina putem brojnih proizvodnih lanaca. Uz to, valja voditi brigu i o potrebama stanovništva kako bi bili što zadovoljniji, a obzirom da vrijeme radnje zadire u budućnost, na raspolaganju će nam biti dronovi, podmornice, mehanizirani podvodni roboti i razne druge tehnologije prilagođene podvodnom okruženju.

Developeri navode kako je istraživanje podmorja opasno koliko i nužno zbog brojnih bonusa koje nakon uspješnih ekspedicija možemo ugrabiti, a premda je u osnovi riječ o sandbox naslovu, tijekom igranja ćemo imati različite pričom vođene zadatke čijim ispunjavanjem prelazimo na nova poglavlja. Prema planu, Aquatico bi trebao biti dovršen u trećem tromjesečju ove godine, a dodatne detalje potražite na stranicama Steama.