Poginuo je američki vozač relija, youtuber i poduzetnik, Ken Block

Profesionalni vozač utrka i ovisnik o adrenalinu poginuo je vozeći motorne sanjke u blizini svojeg imanja u saveznoj državi Utah ovoga ponedjeljka

Sandro Vrbanus utorak, 3. siječnja 2023. u 14:21

Svijet je danas obišla tužna vijest o tragičnoj pogibiji 55-godišnjeg američkog profesionalnog vozača, entuzijasta za sve oblike adrenalinske zabave i sporta, ali posljednjih godina i aktivnog youtubera, Kena Blocka. Block je stradao vozeći motorne sanjke, kaže izvještaj lokalnog šerifa okruga Wasatch, prilikom vožnje motornim sanjkama 2. siječnja, oko 14 sati po tamošnjem vremenu. Nesretni se događaj zbio u blizini njegova imanja u američkoj saveznoj državi Utah, navodno prilikom uspona na strmu uzbrdicu. Motorne sanjke prevrnule su se, a Block je poginuo na licu mjesta.

Ken Block (1967. – 2023.)

Tijekom duge karijere Ken Block se, još od 2005. godine, bavio pretežno relijem. Bio je vozač u serijama WRX i WRC, među ostalim, a na YouTubeu je objavljivao vratolomije, recenzije automobila i razne druge atraktivne sadržaje, koji su prikupljali milijune pregleda. Nastupao je i na ekstremnoj varijanti olimpijskih igara, X- Games, profesionalno se s vremena na vrijeme okušavao i u vožnji skateboarda, motocrossom te snowboardingom.

Osim sportske karijere, bavio se i biznisom. Imao je određeni vlasnički udio u marci obuće DC Shoes, a nakon što ga je prodao pokrenuo je vlastiti brand odjeće za auto entuzijaste, Hoonigan Industries. U svijetu automobila, surađivao je s markama Ford, Subaru te najavio suradnju s Audijem. Sudjelovao je i u nekoliko emisija britanskog Top Geara u proteklim godinama. Iza sebe je ostavio suprugu Lucy i njihovo troje djece.

Njegov utjecaj vidljiv je i u videoigrama iz serijala Forza Horizon, koje su inspiraciju vukle iz Blockovog YouTube serijala Gymkhana. U igrama su bili istaknuti i automobili s Hooniganovim oznakama.