Preminuo je Technoblade, popularni Minecraft youtuber

Technoblade je svoj YouTube kanal napravio 2013. godine te je od tada prikupio velik broj obožavatelja. Njegov se sadržaj ponajviše temeljio na Minecraft mini igrama, kao što su Bedwars i Skyblock

Matej Markovinović petak, 1. srpnja 2022. u 21:37
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Technoblade, youtuber koji je prikupio 11 milijuna pretplatnika zahvaljujući svojim Minecraft videozapisima, izgubio je bitku s rakom u 23. godini života.

Kao posljednji pozdrav, na njegovom je YouTube kanalu ovog petka osvanuo video pod naslovom „so long nerds“ (doviđenja, šmokljani) u naraciji njegovog oca. Technoblade, odnosno Alex, zahvalio se svojim obožavateljima i kolegama na svoj podršci koju su mu pružili.

„Pozdrav svima, Technoblade ovdje. Ako ovo gledate, mrtav sam. Hvala svima što ste podržavali moj sadržaj tijekom ovih godina. Kad bih imao još 100 života, mislim da bih svaki put ponovno izabrao biti Technoblade, jer su to bile najsretnije godine mog života“, poručio je youtuber u svom posljednjem pozdravu.

Technoblade se ispričao svojim obožavateljima što se „prodao“ nudeći im svoju promotivnu robu, ali kaže da je upravo to razlog zašto njegova braća i sestra mogu ići na fakultet. Ako to, naravno, budu htjeli u budućnosti.

Kako prenosi The Verge, Tehcnoblade je u kolovozu prošle godine otkrio da mu je dijagnosticiran sarkom, rijetka vrsta raka vezivnog tkiva tijela. Tada se, naime, našalio da će njegovo iskustvo kemoterapije poslužiti kao fantastičan sadržaj za YouTube kanal te da su vijest o dijagnozi najgore primili njegovi pružatelji zdravstvenog osiguranja.

Brojni obožavatelji i kolege youtuberi oprostili su se od Technobladea na društvenim mrežama, a na njegovoj službenoj internetskoj trgovini stoji obavijest da će dio cjelokupne prodaje njegove promotivne robe biti doniran dobrotvornoj organizaciji Sarcoma Foundation of America.