Facebook radi verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina

Sličnu stvar Facebook radi i s aplikacijom Messenger Kids, no zastupnici dječjeg zdravlja tvrde da je ona štetna za djecu te su poticali Marka Zuckerberga da ju ukine

Matej Markovinović subota, 20. ožujka 2021. u 06:00

Voditelj Instagrama Adam Mosseri, potvrdio je da se priprema verzija Instagrama za djecu mlađu od 13 godina, prenosi BuzzFeed News.

Instagramova politika trenutno zabranjuje korištenje platforme mlađima od 13 godina, a Mosseri tvrdi da je dio rješenja stvoriti verziju Instagrama za mlade ili djecu nad kojom roditelji imaju transparentnost ili kontrolu. Mosseri navodi u objavi na Twitteru da djeca sve više traže svoje roditelje da se pridruže aplikacijama koje će im pomoći da ostanu „u toku“ sa svojim prijateljima, a s njim se slaže i glasnogovornik Facebooka Joe Osborne u izjavi za The Verge.

„Trenutno nema puno mogućnosti za roditelje, pa radimo na izradi dodatnih proizvoda kao što smo to učinili i s Messenger Kidsom“, objašnjava Osborne dodajući da će novom aplikacijom pomoći djeci da otkriju nove hobije i interese. Instagramov potpredsjednik proizvoda Vishal Shah, navodi za BuzzFeed News da je tvrtka prepoznala rad s mladima kao prioritet. Tvrdi da će se usredotočiti na pitanja privatnosti i sigurnosti, kako bi se djeci osiguralo najsigurnije moguće iskustvo na platformi.

Instagram je prije par dana objavio na svom blogu mjere koje poduzimaju da platforma bude sigurna za najmlađe članove, no nova se verzija aplikacije za djecu mlađu od 13 godina nije spominjala.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi