Chrome 70 donosi službenu podršku za PiP mod na Mac, Windows i Linux računala

Google je dodao službenu podršku za Picture in Picture mod u Chrome 70 – dotična značajka nakon Androida dostupna je sada i na Mac, Windows i Linux računalima

Stjepan Bilić utorak, 23. listopada 2018. u 06:00

Google redovno nadograđuje svoj Internetski preglednik Chrome novim mogućnostima. Jedna od takvih je i podrška za Picture in Picture mod na desktop računalima.

Dotična je nešto ranije zaživjela na Android uređajima, a korisnicima desktop računala je stigla unutar beta inačice Chromea 69. Čini se kako je Google bio zadovoljan s povratnim informacijama dobivenim od beta korisnika jer je Picture in Picture od sada i službeno dio Chrome preglednika.

Da bi ga mogli koristiti najprije morate na svojim Mac, Windows i Linux računalima instalirati najnoviju inačicu Chromea – 70.0.3538.67. Potom je potrebno pokrenuti neki od mnogobrojnih YouTube videozapisa i odabrati opciju Picture in picture do koje se dolazi dvostrukim klikom na desnu tipku miša dok je pokazivač miša pozicioniran iznad videa.

Potom će se video preseliti u vanjski, takozvani plutajući okvir kojeg je moguće proizvoljno premještati po zaslonu te mu proizvoljno mijenjati veličinu. Plutajući okvir nalazi se iznad svih ostalih kako bi korisnici mogli nesmetano pratiti njegov sadržaj bez obzira na novo otvorene prozore.

Nažalost tab u kojem je ranije bio pokrenuo video mora i dalje biti otvoren inače se i video u plutajućem okviru gasi. Također, videom u plutajućem okviru ne možete manipulirati, već samo pokrenuti i pauzirati, „premotavanje“ naprijed-nazad nije podržano.

Detaljnije informacije o ostalim novostima koje donosi Chrome 70 možete saznati na Googleovom službenom blogu.