eBay kupio servis za provjeru autentičnosti tenisica Sneaker Con

Iako je ovo dobra vijest za obožavatelje i kolekcionare tenisica, valja istaknuti da usluga za provjeru njihove autentičnosti trenutno djeluje samo u Sjedinjenim Američkim Državama

Matej Markovinović utorak, 30. studenog 2021. u 17:45

Na eBayu je moguće pronaći više-manje sve, od igle do lokomotive, pa tako i tenisice ograničenih izdanja koje se nerijetko prodaju i po cijeni od nekoliko tisuća dolara. Kako bi kupci rijetkih retro “Jordanica” bili sigurni da su one uistinu autentične, popularna se internetska trgovina još prošle godine udružila sa Sneaker Conom, kojeg su sada službeno i kupili. 

Naime, nakon što korisnik na eBayu izdvoji preko 100 dolara za tenisice određenih brendova, prvo odlaze u Sneaker Con, gdje ih stručnjaci temeljito pregledavaju u svrhu provjere njihove autentičnosti, pa se tek onda šalju novopečenom vlasniku s oznakom verifikacije, piše The Verge. 

Verifikacijska oznaka. Foto: eBay
Verifikacijska oznaka. Foto: eBay

Zahvaljujući Sneaker Conu, od listopada 2020. godine provjereno je preko 1,5 milijuna tenisica na internetskoj trgovini, s čime se pohvalio i viši potpredsjednik te generalni direktor eBaya Jordan Sweetnam

“Odaziv na našu provjeru autentičnosti bio je odličan, a ova nam akvizicija omogućuje da nastavimo s transformacijom eBaya i unesemo višu razinu povjerenja u svaku transakciju”, rekao je Sweetnam.

Osim provjere autentičnosti tenisica, na eBayu se također provjeravaju luksuzni satovi i torbice, što ulijeva veću dozu povjerenja kod kupnje, jer se ipak radi o stvarima za koje je potrebno izdvojiti nešto više novca.  

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi