LAQO je uveo i potpuno digitalno putno osiguranje

Digitalna LAQO polica putnog osiguranja vrijedi u Europi i svijetu, a korisnici imaju dostupnu asistenciju 0-24 te pet dodatnih opcija, kao što je osiguranje prtljage, tehničke opreme ili otkazivanja putovanja

Bug.hr srijeda, 5. travnja 2023. u 14:32

Prvi hrvatski 100 posto digitalni brend Croatia osiguranja, LAQO, koji djeluje u sastavu Adris grupe, nastavlja svoj put ka digitalizaciji proizvoda iz domene osiguranja. Potaknuti tržišnim trendovima te potrebama korisnika, LAQO je sada lansirao novi proizvod – LAQO Putno osiguranje.

Prema istraživanjima, u posljednjih nekoliko godina raste svijest i potreba za ugovaranjem putnog osiguranja. Podaci govore da je danas gotovo 30 posto više svjetskih putnika spremno ugovoriti osiguranje prije polaska na put, nego što je to bio slučaj prije 2020. godine. Trendu ugovaranja putnih osiguranja sve su skloniji i putnici na razini Europske unije.

"Ono što smo do sada naučili o digitalnom tržištu osiguranja, u potpunosti smo primijenili i na novi proizvod. Širenje LAQO portfelja proizvoda i dalje je u smjeru tzv. mobility usluga, usluga vezanih uz pokret, pa je nakon osiguranja vozila na red došlo i putno osiguranje. Proizvod i proces u skladu su s našim brendom, u potpunosti intuitivni, brzi i jednostavni. Čestitam cijelom timu na sjajnom proizvodu, a svim našim klijentima želimo puno sigurnih putovanja i lijepih uspomena", poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Trajanje police do 30 dana

LAQO Putno osiguranje moguće je ugovoriti brzo i potpuno digitalno. Policu osiguranja je moguće ugovoriti za jedno putovanje izvan Hrvatske u trajanju do 30 dana, a ako putovanje počinje danas polica je aktivna za svega sat vremena. Također je moguće ugovoriti i policu koje pokriva više putovanja u jednoj godini. LAQO polica putnog osiguranja vrijedi u Europi i svijetu, a korisnici imaju dostupnu asistenciju 0-24 te čak pet dodatnih opcija.

Dodatne opcije uključuju osiguranje prtljage za vrijeme putovanja, plan B za slučaj otkazivanja putovanja, pokriće u situaciji nesretnog slučaja, osiguranje od privatne odgovornosti za štete koje prouzroči korisnik police unutar Europe te osiguranje tehničke opreme za vrijeme putovanja u slučaju otuđenja, oštećenja, uništenja, gubitka i kašnjenja. Također, LAQO je jedino osiguranje na tržištu koje korisnicima nudi mogućnost ugovaranja otkaza putovanja potpuno online.