Virtualna šetnja Trogirom

Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir približili su znamenitosti svojih lokacija virtualnim posjetiteljima

Bug.hr utorak, 5. srpnja 2022. u 16:05

Turisti prije odabira destinacije istražuju lokacije koje planiraju posjetiti, a virtualna šetnja je idealan alat koji im u tome može dodatno pomoći. Virtualna šetnja posjeduje i edukativnu komponentu te na hrvatskom i engleskom jeziku putem info točaka posjetitelji mogu saznati zanimljivosti o snimljenim lokacijama.

U sklopu projekta snimljen je veliki broj turističkih fotografija, a snimane lokacije možete doživjeti i kroz promotivni video. Za sve to pobrinula se digitalna agencija L33T u suradnji s turističkom zajednicom i gradom Trogirom.

 

Projekt prikazuje jezgru grada Trogira te atraktivne destinacije koje su u turističkoj ponudi, a o kojima se može više saznati kroz implementirane info točke u virtualnoj šetnji. Za ovako izveden projekt snimljena je 61 virtualna panorama, a u produkciju je ušlo više od 3000 fotografija iz zraka i sa zemlje te preko 90 minuta snimljenih materijala za produkciju promotivnog videa.

Virtualna šetnja izrađena je u HTML5 tehnologiji koja je podržana na svim platformama i uređajima i to izravno kroz internetski preglednik. Sučelje prikazuje panorame u rezoluciji većoj od 200 MP i time daje mogućnost pregleda i najsitnijih detalja na svakoj snimljenoj lokaciji. Multirezolucijsko skaliranje osigurava fluidnost i brzo učitavanje sadržaja. Virtualna šetnja je u potpunosti VR podržana, tako da je iskustvo korištenja moguće podići na još višu razinu putem svih vrsta VR naočala.

Izvedba projekta je zamišljena u više faza, obzirom na planirane i brojne druge lokacije kojima će se u budućnosti dati poseban naglasak.