WiFi4EU: besplatni pristup Internetu u Sisku, Posedarju i Ražancu

Hrvatski Telekom realizirao je projekt besplatnog WiFi interneta u gradu Sisku te općinama Posedarje i Ražanac, u sklopu inicijative WiFi4EU

Bug.hr ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. u 14:44

Hrvatski Telekom je omogućio građanima Siska te mještanima općina Ražanac i Posedarje besplatan pristup Internetu na područjima javnog okupljanja. Oni su dio gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Hrvatski Telekom kao izvođača.

U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput primjerice  parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja.

13 točaka u Sisku

Na području grada Siska instalirano je 13 WiFi priključnih točaka, koje su spojene i integrirane s gradskom telekomunikacijskom mrežom i pokrivaju lokacije novouređenog gradskog klizališta Zibel te gradskog bazena Caprag. Tim povodom je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izjavila: "Naš cilj je olakšati pristup internet uslugama na javnim prostorima i poboljšati digitalnu povezanost na području grada Siska".

Pokriveni Posedarje i Ražanac

Pristup besplatnom javnom internetu realiziran je početkom ljeta i u poznatim turističkim destinacijama u okolici Zadra.

U općini Posedarje početkom lipnja pušten je u rad besplatni WiFi pristup internetu na pet lokacija: plaži Punta, plaži Sveti Duh, gatu (Poratu), zgradi Turističke zajednice Posedarje te parkingu Podvrtline.

Pristupne točke postavljene su i u obližnjoj općini Ražanac, gdje se nalazi devet vanjskih i dvije unutarnje pristupne točke te su time pokrivene lokacije zgrade Općine, trga ispred Općine, Narodne knjižnice, Rive te plaža Vlaški kraj, Pisak, Pježavac te Puntica. Zbog za lokalno podneblje specifičnih vremenskih uvjeta, općina Ražanac uložila je i dodatna vlastita sredstva koja će osigurati funkcioniranje mreže tijekom cijele godine.