Za guglanje po mraku: Googleova tražilica dobiva tamni način rada

Višegodišnje najave i testiranja dovele su do toga da je Google isporučio ono što su korisnici od njih tražili. Najposjećenija stranica na svijetu dobit će podršku za dark mode

Sandro Vrbanus nedjelja, 12. rujna 2021. u 05:30

Google.com – internetska tražilica čija je adresa najposjećenije web odredište svijeta, dobit će novi izgled. Stranica na kojoj postoji tek nekoliko linkova, Googleov prepoznatljivi logotip i ono po čemu su najpoznatiji, polje za pretraživanje Interneta, moći će svoju tradicionalnu bijelu podlogu zamijeniti crnom. U tom slučaju Googleov će logotip iz šarenoga prijeći u potpuno bijeli.

Tamni način rada na Googleovoj desktop tražilici postupno će dobiti svi korisnici u svijetu u narednim tjednima. Aktivirati ga se može tako da se, na stranici Google.com, odabere Settings>Search settings>Appearance. Tamo postoje tri opcije – uvijek tamna tema, uvijek svijetla tema te prilagođavanje sistemskim postavkama uređaja. Jedan klik na Save, i odabrani način rada je primijenjen.

U slučaju da ne vidite izbornik Appearance, to znači da primjena tamne teme još nije došla do vas i da ćete na nju još malo pričekati.

Tamni rezultati pretraživanja
Tamni rezultati pretraživanja

Napomenimo i da Googleova tamna tema na desktop tražilici nije za dark mode puriste. Naime, umjesto potpuno crne (#000000) kakvu, primjerice, nudi Twitter, u Googleu su se odlučili za nešto svjetliju nijansu (#202124). Logotip je, pak, potpuno bijel (#FFFFFF).

Anketa Glasanje do 19.9.2021. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: