Nadogradnja iOS-a pokvarila mobilnu vezu na nekim iPhoneima

Apple je početkom prosinca izdao nadogradnju mobilnog OS-a, pa nakon nekoliko dana još jednu, ali problemi sa spajanjem na mobilne mreže i dalje su tu

Sandro Vrbanus četvrtak, 27. prosinca 2018. u 07:00

Dvije nadogradnje iOS-a u prosincu prilično su neobična pojava. No, Appleovi su se developeri očito zaigrali i pokvarili svoj mobilni OS, pa uskoro možda možemo očekivati i treću nadogradnju koja će popraviti ono što su prethodne dvije zabrljale.

Priča ide ovako. Početkom ovog mjeseca u javnost je puštena verzija iOS-a 12.1.1 čija je namjena bila popraviti nekoliko manjih problema, donijeti par novih opcija za iPhone XR, i tako dalje – uglavnom standardna nadogradnja koja nije trebala biti pretjerano značajna. No, ispostavilo se da je bila jer je njezinim instaliranjem određeni broj korisnika dobio neočekivane probleme sa spajanjem na mobilne LTE mreže.

U Appleu su to odmah primili na znanje i za samo nekoliko dana, 17. prosinca, objavili nadogradnju oznake 12.1.2 koja bi trebala riješiti taj problem. No – ništa od toga. Nedugo potom iOS 12.1.2 je dobio i svoju drugu verziju, iste oznake, koja bi sigurno trebala popraviti uređaje koji su imali probleme s mrežama. Ali to se, eto, nije dogodilo. Korisnici diljem svijeta i dalje prijavljuju da im se iPhonei na iOS-u 12.1.2. ne mogu spojiti na mobilne mreže.

I dok se čeka službeno očitovanje Applea i zakrpa u obliku iOS-a 12.1.3, na Internetu se već može pronaći kratki tutorial s uputama kako, barem privremeno, popraviti probleme koje je najnoviji iOS izazvao. Stoga, ako je i vaš iPhone posljednjih dana svojeglav, rješenje vaših problema možda se nalazi u priloženom videu.