Lenovo Legion Second Skin

Istraživanja pokazuju kako gameri preferiraju svoj gaming alter-ego naspram svojeg svakodnevnog identiteta, pa se Lenovo udružio s renomiranim Marvelovim crtačem stripova i game dizajnerom, Salvom Espínom, kako bi dizajnirao pet stickera Lenovo Legion ‘Second Skin’ koji prikazuju ovu dvojnost

Bug.hr četvrtak, 9. ožujka 2023. u 18:30

Istraživanje koje je provela tvrtka Censuswide (u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Nizozemskoj i Švedskoj u rujnu 2022.) pokazalo je da se više od polovice (52%) gamera identificira sa svojim online alter-egom više nego sa svojim identitetom u stvarnom životu. Nadahnut ovom dvojnošću, Lenovo se udružio s crtačem stripova i game dizajnerom Salvom Espínom kako bi stvorio limitiranu seriju stickera koji kombiniraju online i offline svijet.

Digitalni svijet je zaista apstrakcija stvarnog svijeta. Naime, istraživanje koje je provela tvrtka Lenovo pokazalo je kako se gameri osjećaju najautentičnijima kada igraju igrie kod kuće (58%), a slijede ga druženje s prijateljima i obitelji (52%) te sudjelovanje u drugim osobnim hobijima i interesima (46%).

Kod gotovo 60% gamera koji odlučuju živjeti svoj gaming život nakon radnog vremena, rezultati su pokazali da igrači iz određenih profesija imaju osjećaj najveće autentičnosti prilikom igranja specifičnog žanra igara. Prema istraživanju tvrtke Lenovo, službenici (44%), medicinski i zdravstveni radnici (42%), radnici u financijama (38%) i znanstveni radnici (40%) se osjećaju najautentičnijima kada igraju strateške igre, dok se oni koji rade u računalnoj industriji (45%) te kreativci (40%) osjećaju najautentičnije igrajući igre uloga (RPG).

Dvojnost

Mnogi gameri žive odvojene živote, no rijetko se ta dvojnost ističe. Lenovo Legion se udružio sa Salvom Espínom, crtačem stripova i dizajnerom igrica, poznatim po svom radu s Marvelom na likovima kao što su Deadpool, She-Hulk, X-Men i Wolverine, kako bi stvorili seriju ‘Second Skin’ stickera.

Salva Espín je komentirao: „Bilo je nevjerojatno biti dio ovog projekta koji mi je omogućio prepuštanje svim mojim strastima: dizajnu, igricama i tehnologiji. U potpunosti sam uživao u cijelom kreativnom procesu, blisko surađujući s Lenovo timom na oblikovanju pet dizajna koji najbolje ilustriraju rezultate istraživanja. Već sam personalizirao svoj Lenovo Legion 7 stickerom koji predstavlja dualnost između “profesionalnog ja” i mog gaming alter-ega te jedva čekam vidjeti kako će ti dizajni postati dio prijenosnih računala tisuća ljudi!”

„Bilo nam je zabavno raditi sa Salvom na Second Skin kampanji. Kao brend koji je oduvijek strastveno podržavao gamere da rade nevjerojatne stvari, naša je ambicija da Second Skin stickeri potiču našu zajednicu na autentičnost, bilo na poslu ili usred bitke. Stickeri za prijenosna računala izraz su naše osobnosti i Salva je ovim dizajnima uspio sjajno uhvatiti sraz oba svijeta. Nadamo se da će stickeri prenijeti onoliko radosti koliko su nama donijeli,” komentirao je Alberto Spinelli, direktor marketinga, Lenovo EMEA.

Christian Dotzauer, voditelj marketinga za EMEA, AMD, izjavio je: „Ovo istraživanje ukazuje na važnu istinu o ulozi gaming iskustva u životima mnogih ljudi kao izvora zabave, bogate društvene povezanosti i istinskog samo izražavanja. Zajednice koje se formiraju oko gaminga i gaming doživljaja razlikuju se od bilo koje druge te nam je drago što možemo surađivati s Lenovom kako bismo proslavili gamere koji unose svoje pravo ja u druge aspekte svojih života pomoću Savage Stickera.”