Zapošljavanje IT stručnjaka: svaki treći primljeni životopis ne odgovara traženoj poziciji

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj i Poljskoj na više tisuća životopisa pokazalo je i da je trećina životopisa predugačka i ima više od idealne 2-3 stranice

Sandro Vrbanus utorak, 23. veljače 2021. u 20:16

Tvrtka GlobalLogic je provela istraživanje više tisuća životopisa poslanih na natječaje za zapošljavanje IT stručnjaka u Hrvatskoj i Poljskoj, i došli su do nekih zanimljivih rezultata. GlobalLogic Hrvatska zajedno s poljskom podružnicom, naime, svake godine zapošljava više od 200 osoba, a kroz regrutacijski proces prolaze tisuće prijava. S obzirom na takvu količinu informacija vrijedi pravilo da se u prvom pregledavanju životopisa po svakom kandidatu utroši tek 30-ak sekundi.

Iz tog razloga recruiter u prvih 6 sekundi mora vidjeti ključne informacije i usporediti ih sa zahtjevima konkretne pozicije, ističe Vedran Glogović, voditelj Talent Aquisition Teama GlobalLogica za Hrvatsku.

Rekord drži životopis s 48 stranica

Istraživanjem je utvrđeno da je jedna trećina svih životopisa imala više od dvije A4 stranice, oko 30% poslanih prijava nije u potpunosti odgovaralo poziciji za koju su podnesene, a 15% prijava sadržavalo je pravopisne pogreške ili različite vrste fontova korištene u jednom dokumentu, što se može smatrati pogrešnim.

Tijekom analize utvrđeno je da je najduži životopis imao čak 48 stranica, iako se preporuča dvije do maksimalno tri, kao i korištenje unificirane forme poput Europass CV-a. Česte greške bile su i slanje generičkih prijava u kojima su kandidati samo mijenjali ime tvrtke i poziciju na koju se prijavljuju, slanje s mailova sa izmišljenim imenima te neadekvatne fotografije privatne prirode.

U sadržajima životopisa često su se koristile generičke formulacije kao što je proaktivnost ili dodana vrijednost bez iznošenja konkretnih rezultata izraženih brojkom, postotkom ili navođenjem projekta na kojem je ostvaren uspjeh.

Skupe pogreške u zapošljavanju

Inače, troškovi zapošljavanja stručnjaka rastu, a pronalaženje pravih ljudi svake je godine sve teže. Istraživanje koje je provela američka tvrtka HireRight pokazuje da čak 85% kandidata ne navodi istinite informacije u svojim životopisima, pokušavajući se predstaviti u boljem svjetlu.

Ako organizacija ne uspije otkriti neistinu u fazi razgovora, može se suočiti sa značajnim gubicima. Stranica Career Builder u svojoj studiji ukazuje da prosječni trošak zapošljavanja neadekvatnog stručnjaka iznosi gotovo 15.000 dolara.