U svibnju Kvarner postaje epicentar ICT zbivanja uz MIPRO 2018

Od 21. do 25. svibnja ICT stručnjaci, poslovni ljudi, nastavnici informatike i mnogi drugi ICT struke boravit će u Opatiji na najvećem znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe

Sandro Vrbanus četvrtak, 17. svibnja 2018. u 18:30

Ovogodišnji 41., najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe, MIPRO 2018, koji će se od 21. do 25. svibnja održati u Opatiji (Hoteli Adriatic i Admiral) okupit će već tradicionalno više od 1.200 sudionika iz 45 zemalja sa svih kontinenata. Prema izvršenim recenzijama na njemu će tijekom pet dana biti prezentirano 350 znanstvenih i stručnih radova, na tematskim savjetovanjima, seminarima i radionicama.

Kvarner i Opatija zadnjeg tjedna u svibnju postaju epicentar znanstvenih i stručnih ICT zbivanja

MIPRO je najznačajniji skup takvog profila u ovom dijelu Europe i zbog toga jer će najkvalitetniji radovi ući u baze IEEE Xplore,  Scopus i Compendex. Ove godine radovi osim iz Europe dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a, UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte, poručuju organizatori.

ICT stručnjaci imat će priliku, osim na savjetovanjima, sudjelovati i na okruglim stolovima s temama vezanim za uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš, a bit će riječi i o procesnoj – industrijskoj ICT tehnologiji te robotizaciji industrije.

Središnja tema ovogodišnjeg skupa je "Dan gospodarstvenika" u srijedu 23. svibnja, koji će na temu "Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo" pokušati odgovoriti na goruća pitanja ove tematike. Očekuje se dolazak vodećih domaćih i EU gospodarstvenika i stručnjaka te predstavnika iz Ministarstava rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja. "Dan gospodarstvenika" priprema se u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na mipro@mipro.hr.