Britanska policija zaplijenila 294 milijuna funti u kriptovalutama

Skupine organiziranog kriminala sve više koriste kriptovalute u svrhu pranja novca, budući da su one uglavnom anonimne, pa ih tako u većoj mjeri štite od policije i poreznih vlasti

Matej Markovinović srijeda, 14. srpnja 2021. u 06:00

Britanska policija ima pune ruke posla s kriminalcima koji sve češće koriste kriptovalute u ilegalne svrhe, pa su tako nakon velike istrage, zaplijenili sveukupno 294 milijuna funti u zasad nepoznatim kriptovalutama.

Naime, prva se akcija odvila još 24. lipnja, kada je zaplijenjeno 180 milijuna funti, dok su najnovije vijesti o rekordnoj zaplijeni stigle iz stožera londonske policije ovoga utorka, gdje je rečeno da su uspjeli oduzeti još 114 milijuna funti u kriptovalutama

„Iako fizički novac i dalje ostaje glavni u svijetu kriminala, s razvitkom digitalnih platformi sve češće uočavamo kako organizirani kriminalci koriste kriptovalute za pranje svog prljavog novca“, rekao Graham McNulty, zamjenik pomoćnika povjerenika metropolitanske policije.

U sklopu ove istrage, uhićena je i 39-godišnja žena za koju se sumnja da je sudjelovala u pranju novca, piše Reuters.

„Današnja je zapljena još jedan važan orijentir u ovoj istrazi koja će se nastaviti sve dok ne pronađemo one koji su bili u središtu ove operacije za pranje novca“, zaključuje detektiv Joe Ryan.

📢 Uštedi do 250 kn

TOP!

HONOR X7 i X8

Super brzo punjenje, IPS ekran, do 64 MP, Android 11 operativni sustav.

Od 1349kn Kupi


Bežični glazbeni sustav

COMO AUDIO Solo

Wi-Fi, Bluetooth, FM i internet radio, Spotify, Multi-room, USB ulaz, 30W po kanalu, daljinski upravljač, Como Control aplikacija.

2.929 kn 3.749 kn Kupi

Satelit zvučnik visokih performansi

DALI Fazon LCR

Isporuka bogato definiranih detalja i snažnog basa, zakrivljeni dizajn, 78 - 25,000Hz, 15 - 120W, 6 ohma.

2.399 kn 2.989 kn Kupi