Dva kafića u New Yorku prodaju se za bitcoine

Ako ste oduvijek htjeli imati svoj kafić u New Yorku, a na vrijeme ste investirali u bitcoin i od tada dobro zaradili, imate priliku ostvariti svoj san – sve što vam treba je 25 bitcoina

Sandro Vrbanus nedjelja, 10. siječnja 2021. u 19:33

Na Desetoj aveniji u New Yorku čovjek imena Patrick Hughes posjeduje dva kafića – Hellcat Annie's i Scruffy Duffy's. Kao i većina ugostiteljskih objekata u svijetu, i oni su značajno pogođeni pandemijom, pa umjesto 50-ak danas zapošljavaju oko deset puta manje ljudi, a veći dio prošle su godine bili zatvoreni. Hughes je, pak, vidio da jednoj drugoj industriji ide značajno bolje, pa je odlučio pokušati to iskoristiti. Oglasio je da bi htio prodati svoje kafiće – i to ako mu kupac plati u bitcoinu ili ethereumu.

Oba ova kafića možete se, dakle, domoći ako njihovom sadašnjem vlasniku na kriptoračun prebacite 25 bitcoina ili 800 ethereuma, što je u protuvrijednosti trenutačno nešto manje od milijun dolara. Hughesova motivacija je "uhvatiti nekog od kripto likova koji su oduvijek htjeli imati svoj bar", pojasnio je za New York Post.

Obogatiti se na kriptovalutama i imati svoj bar prilično su klišeizirani snovi mladih kakve vidimo u holivudskim filmovima i američkim TV serijama, pa ne bi čudilo da se nađe kakav kriptomilijunaš koji bi si htio priuštiti život iz snova. Ispred kafića na Desetoj aveniji danas stoji znak koji oglašava prodaju istih, a do sada je navodno već nekoliko ljudi iskazalo svoj usputni interes.

Prodavatelj ne gubi nadu. Poručuje da je budućnost u kriptovalutama i nada se da bi mogao ući u povijest trgovanja kriptom kao prvi čovjek koji je kafić prodao isključivo za neku digitalnu virtualnu valutu.