Samsung započeo masovnu proizvodnju 90 Hz OLED zaslona za prijenosna računala

OLED zasloni mogli su se ponajviše pronaći na velikim prijenosnim računalima visokih performansi, no pretpostavlja se da će se uskoro sve češće moći vidjeti i na manjim te pristupačnijim laptopima

Matej Markovinović petak, 17. rujna 2021. u 06:00

Samsung Display još je krajem siječnja najavio plan za masovnu proizvodnju prvih 90 Hz OLED zaslona dizajniranih za prijenosna računala, koja je, prema tadašnjim najavama, trebala započeti još u ožujku, no to se nije dogodilo.

Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, Samsung Display ispunjava svoje obećanje te započinje s masovnom proizvodnjom najavljenih OLED zaslona, koji će se ubrzo službeno pojaviti u više nadolazećih Asusovih 14-inčnih prijenosnih računala, prenosi The Verge.

„Potražnja za prijenosnim računalima stalno raste kako rad od kuće i učenje na daljinu postaju nova norma. OLED zasloni mogu zadovoljiti različite potrebe potrošača koji koriste prijenosna računala za školu, virtualne sastanke, video streaming, videoigre i još mnogo stvari“, priopćio je potpredsjednik Asusa Y.C. Chen.

Valja istaknuti da je riječ o prvoj službenoj potvrdi Samsung Displaya u vezi početka masovne proizvodnje OLED zaslona, iako sama vijest nije iznenađujuća, jer se to ipak čekalo još od kraja siječnja.

„OLED zasloni od 90 Hz nude više mogućnosti za korisnike koji žele uživati u sadržaju visokih performansi na svojim prijenosnim računalima“, kažu iz Samsung Displaya ističući da s njihovim OLED-ovima dodatno povećavaju svoje vodstvo na tržištu tehnologije zaslona koji nude vrhunsku kvalitetu slike.

Novi će se Samsungovi OLED zasloni moći pronaći na novom Asusovom 14-inčnom Zenbooku i 14-inčnom Vivobooku Pro, ali i na Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon te Chromebook Duet 5 prijenosnim računalima.