Samsung Display najavio proizvodnju 90 Hz OLED zaslona za prijenosna računala

Tvrtka Samsung Display, najavila je kako će masovna proizvodnja novih OLED zaslona za prijenosna računala, započeti u ožujku ove godine

Matej Markovinović petak, 22. siječnja 2021. u 13:15

Tvrtka Samsung Display, najavila je plan za masovnu proizvodnju prvih OLED zaslona na 90Hz, isključivo dizajniranih za prijenosna računala, prenosi The Verge.

U izjavi za Business Wire objavili su da će nekoliko globalnih IT tvrtki već ove godine izbaciti modele s njihovim novim panelima. Izvršni direktor Choi Joo-sun kaže da će proizvodnja u vrlo velikim količinama započeti u ožujku. Samsung Display nije objavio detalje vezane uz specifikacije panela, ali poznato je da će oni biti dijagonale 14 inča. Samsung također navodi brže vrijeme odziva, tvrdeći da će biti sasvim isto kao i na LCD panelima sa stopom osvježavanja 120Hz.

OLED zasloni u prijenosnim računalima nisu česta pojava, nude ih prijenosna računala specijalizirana za igranje, ali zbog te su činjenice primorana žrtvovati visoku stopu osvježavanja. Iako je Samsung prošle godine predstavio Galaxy Chromebook s OLED zaslonom, ove će godine on dolaziti s QLED LCD-om. Budući da je Samsung ipak jedan od najvećih svjetskih prodavača OLED-a, možda će OLED prijenosna računala postati standardna opcija.