AORUS RGB DDR4 memorija s Memory Boost funkcijom

Gigabyte je predstavio nove memorijske module iz serije AORUS koji donose podršku za Memory Boost tehnologiju koja im osigurava 4% bolje performanse

Stjepan Bilić nedjelja, 3. studenog 2019. u 13:00

Gigabyte je predstavio nove memorijske module iz serije AORUS. Radi se o DDR4 memoriji koja je osim prigodnim RGB Fusion 2.0 osvjetljenjem opremljena i podrškom za AORUS Memory Boost tehnologiju. Navedena tehnologija prema navodima proizvođača poboljšava performanse memorije za 4%.

Proizvođač također navodi kako je AORUS Memory Boost tehnologija podržana samo na njihovim matičnim pločama, uz prethodno flashanje BIOS-a. navedenu tehnologiju podržava trenutno tek dio matičnih ploča, a njihov popis možete vidjeti u prilogu.

U osnovici memorijski moduli rade na defaultnih 2.666 MHz, a uz pomoć Intelovih XMP profila na 3.600 MHz. Na navedenim matičnim pločama brzina će im uz pomoć AORUS Memory Boost tehnologije biti automatski podignuta do 3.733 MHz. Kažemo do, jer krajnja brzina memorije ovisi o matičnoj ploči i čipsetu, odnosno o tome koristi li se na računalima s Intelovim ili AMD-ovim procesorima.

Najveću brzinu od 3.733 MHz dobit će vlasnici konfiguracija temeljenih na AMD-ovim procesorima i matičnim pločama s čipsetom X570. Vlasnici konfiguracija s Intelovim procesorima i matičnim pločama s čipsetom Z390 morat će se zadovoljiti brzinom od 3.700 MHz.

Inače, Gigabyte je novu memoriju odlučio ponuditi u dva kita – običnom (GP-AR36C18S8K2HU416R) i takozvanom proširenom (GP-AR36C18S8K2HU416RD). Obični kit sastoji se od dva modula kapaciteta 8 GB, dok prošireni ima i dva dummy modula, čija je namjena popuniti prazne memorijske utore dok vlasnik ne skupi dovoljno novaca za kupnju dodatnih modula.

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Gigabyte nije objavio vrijeme dostupnosti ni cijenu navedene memorije.