Apacer NOX - brza gamerska DDR4 memorija sa RGB-om

Apacer je predstavio nove DDR4 memorijske module za gamere – NOX osim brzinom koja je glavni uvjet svakog gamera, memorija se odlikuje minimalističkim dizajnom i nezaobilaznim RGB osvjetljenjem

Stjepan Bilić ponedjeljak, 13. svibnja 2019. u 17:40

Apacer je predstavio novu memoriju za gamere – NOX. Riječ je o brzoj DDR4 memoriji koja je prema navodima proizvođača pomno osmišljena za stolna gamerska računala, ali i za korisnike kojima je jedna od glavnih zanimacija oveklokiranje memorije te MOD entuzijaste.

Proizvođač se prilikom dizajniranja hladnjaka vodio minimalizmom, sve dok nije stigao do njegovog gornjeg dijela. Tu je postavio oveći proziran dio kako bi RGB osvjetljenje došlo što više do izražaja. Osvjetljenjem je moguće proizvoljno upravljati preko softvera matičnih ploča. Podržani su svi veći proizvođači – Asus (AURA Sync), ASRock (Polychrome Sync), Gigabyte (RGB Fusion) i MSI (Mystic Light Sync).

Hladnjak je izrađen od legure aluminija visoke kvalitete. Kako smo već naveli hladnjak (izuzev gornjeg dijela) nije kičast, a izvedene perforacije podsjećaju na pismo, tj. gornji dio koverte. Kako je NOX memorija namijenjena i overklokerima, podržana je Intelova XMP 20 tehnologija.

Što se tiče samih specifikacija, NOX memoriju bit će moguće nabaviti u jednokanalnim i dvokanalnim kitovima te u kapacitetima od 4 GB do 32 GB. Kupcima će biti na raspolaganju memorijski moduli u četiri različite brzine, od 2400 MHz (CL16-16-16-36, 1,2 V) do 3200 MHz (CL-16-18-18-38, 1,35 V).