SanDisk predstavio memorijske kartice za ekstremne uvjete

SanDisk je predstavo nove serije memorijskih kartica – Automotive i Industiral koje su kako im nazivi otkrivaju namijenjene uporabi u prijevoznim sredstvima i industrijskim postrojenjima

Stjepan Bilić nedjelja, 8. listopada 2017. u 00:32

SanDisk (WD) je predstavio dvije nove serije memorijskih kartica – Automotive i Industrial. Kao što se može zaključiti iz naziva serija namijenjene su za uporabu u različitim prijevoznim sredstvima (automobili, dronovi i dr.) te u industrijskim postrojenjima.

Shodno tomu memorijske kartice iz ove dvije seriju u stanju su izdržati znatno niže temperature od standardnih. Kartice iz serije Automotive rade pri temperaturama od -40 do 85 stupnjeva Celzijusa, a kartice iz serije Industrial na temperaturama od -25 do 85 stupnjeva Celzijusa.

Industrial modeli moći će se nabaviti u SD formatu i kapacitetima od 8 GB do 64 GB te u microSD formatu i kapacitetima od 8 GB do 128 GB.  Automotive serija bit će dostupna samo u SD formatu i u kapacitetima od 8 GB do 64 GB.

Sve modele odlikuje brzina čitanja podataka do 80 MB/s te brzina zapisivanja podataka do 50 MB/s kao i podrška za Health Status Monitor, Read Refresh i Host Lock tehnologije.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Prve kartice iz obje serije već su poslane OEM proizvođačima, ali SanDisk ne može sa sigurnošću reći kada će ih proizvođači početi ugrađivati u svoje proizvode.