XPG ALPHA - novi igraći miš za ljubitelje klasičnih i modernih tehnologija

XPG ALPHA novi je igraći miš. Odlikuje ga jednostavan i elegantan dizajn, a opremljen je s energetski učinkovitim senzorom PAW-3335 i vrhunskim OMRON prekidačima

Stjepan Bilić srijeda, 22. lipnja 2022. u 15:28

XPG je predstavio novi miš za igraće – ALPHA. Riječ je o mišu kojeg odlikuju jednostavan i elegantan dizajn, ugodno prianjanje uz ruku koji odražavaju tvrtkin jezik industrijskog dizajna pod imenom Exoskeleton. ALPHA je i dobitnik nagrade za dizajn Red Dot za 2022 godinu.

Uz ergonomski dizajn ALPHA je opremljen i s energetski učinkovitim senzorom PAW-3335 i vrhunskim, OMRON, prekidačima. Zahvaljujući tome proizvođač je uz udobnost korištenja osigurao i izvrsne performanse. Naime, proučavanjem podataka iz velike skupine različitih korisnika koji su upotrebljavali XPG-ovu aplikaciju za skeniranje ruke pogonjenu umjetnom inteligencijom, XPG je bio u mogućnosti odrediti optimalan oblik miša. Tako je, primjerice, ukupna širina miša izvedena iz prosjeka mjerenja prstiju provedenih radi oblikovanja uređaja s idealnom veličinom hvata.

Pixartov senzor PAW-3335 može se podesiti u rasponu tpi-ja od 100 do 16.000, što odgovara preduvjetima svih vrsta igara. Osim toga, trokutasti gumb na vrhu miša može se programirati, čime se ostvaruje velika fleksibilnost u povezivanju sa softverom XPG PRIME. ALPHA je proizveden s namjerom da bude dugotrajan što se postiglo ugradnjom OMRON prekidača koji će bez problema izdržati i do 60 milijuna klikova.

XPG ALPHA s računalima se može povezati na više načina – bežično povezivanje od 2,4 GHz niske latencije, zaseban privjesak za igranje ili standardna izravna Bluetooth veza. Za ljubitelje klasike, XPG je pripremio i dodatni, žični model, koji se s računalom povezuje putem USB kabela. Odlikuju ga iste specifikacije kao i bežični model, izuzev postojanja mogućnosti rada na bateriju i putem bežičnih veza.

Kao i većina igraće periferije tako i XPG ALPHA ima ugrađeno RGB LED osvjetljenje. Unatoč tomu, puna baterija može ponuditi do 60 sati neprekidnog rada. RGB osvjetljenje izvedeno je suptilno putem tri određene i međusobno neovisne zone. Postavke osvjetljenja moguće je mijenjati prema vlastitom ukusu putem tri prilagodljiva hardverska profila te putem softvera XPG PRIME.

Kako smo već naveli miš podržava softversku prilagodbu prema preferencijama korisnika, tako je moguće uz osvjetljenje programirati i tipke te podešavati razlučivost senzora. Budući se sve postavke pohranjuju izravno u memoriju miša, u korisničke profile, iste se mogu bez problema koristiti i na drugim računalima bez potrebe za ponovnom konfiguracijom.

Dimenzije oba miša su 128 x 78 x 40 mm, dok masa ovisi o modelu, bežični zbog baterije ima masu od oko 98 grama, a žični zbog nedostatka iste je oko dvadesetak grama lakši (78 grama). Detaljne specifikacije oba modela dostupne su na službenim stranicama proizvođača.