Aplikacija za mobilna plaćanja Settle dobila direktora i prve partnere u Hrvatskoj

Hrvoje Kraljević imenovan je direktorom Settlea za Hrvatsku, a kao prvi partneri ističu se Neoinfo, Perpetuum, Gastronomadi i Sberbank

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 29. srpnja 2019. u 18:29

Settle, aplikacija za mobilno plaćanje razvijena na temelju platforme norveške tvrtke Auka, od početka srpnja dostupna je svim korisnicima u Hrvatskoj, neovisno o tome koju banku ili vrstu mobilnog telefona koriste.

Iz kompanije sada dolaze i nove informacije o tome kako su ostvarili suradnju s nekoliko prvih partnera, te kako je Hrvoje Kraljević imenovan direktorom Settlea za Hrvatsku. Hrvoje Kraljević ima bogato menadžersko iskustvo na vodećim pozicijama u tvrtkama u maloprodaji, IT-u, financijskom sektoru i e-trgovini. Tijekom svoje karijere radio je na poslovima razvoja softvera, upravljanja projektima i vodećim pozicijama – uključujući i uloge izvršnog direktora i predsjednika uprave – u nizu istaknutih tvrtki.

Hrvoje Kraljević
Hrvoje Kraljević

"Settle uklanja sve nepraktičnosti koje nastaju zbog gotovinskih transakcija među pojedincima ili između trgovaca i kupaca. Želimo digitalizirati gotovinu na praktičan, zanimljiv pa čak i zabavan način – i to tako da uskoro pomoću svojeg mobilnog telefona možete platiti bilo koju stvar, bilo koju uslugu, bilo koji račun trgovcu", naglasio je Kraljević.

Prednosti za trgovce i kupce

Trgovci koji prihvate Settle kao način plaćanja omogućit će brojne scenarije bezgotovinskih plaćanja te će se istovremeno moći osloniti na Settle kao platformu za širenje svojeg poslovanja i privlačenje većeg broja kupaca. Istovremeno, bez obzira žele li platiti obrok u restoranu, doručak i kavu u kafiću ili namirnice na tržnici, ili pak prebaciti novac svojim članovima obitelji i prijateljima, korisnici Settlea sve će ove transakcije moći obaviti kroz jedinstveno i jednostavno sučelje.

Potpisani sporazumi s prvim partnerima

Settle Hrvatska također objavljuje prva tri tehnološka i distribucijska partnera koji će sudjelovati u izgradnji ekosustava za Settle u Hrvatskoj: Neoinfo, Perpetuum i Gastronomadi.

Neoinfo je neovisna softverska tvrtka koja stoji iza POS rješenja Adeo POS, Perpetuum radi na integraciji platforme Settle i sustava za e-trgovinu Magento, a Gastronomadi se bave gastronomskim i enološkim konzaltingom. Prilikom predstavljanja Settlea na hrvatskom tržištu također je potpisan sporazum o partnerstvu sa Sberbank Hrvatska.