Dolby razvija mobilnu aplikaciju za glazbenike

Dolby već od ljeta razvija vlastitu aplikaciju kodnog imena 234 koja će korisnicima zainteresiranima za glazbu omogućiti da snime svoje glazbene uratke putem svojih iOS uređaja

Matija Pavlić ponedjeljak, 21. siječnja 2019. u 03:48

Portal TechCrunch piše kako Dolby skriva od javnosti iOS mobilnu aplikaciju pod kodnim imenom 234 (poznata i kao Dolby Live) koju razvija još od srpnja prošle godine.  

Riječ je o aplikaciji koja korisnicima omogućuje snimanje glazbe studijske kvalitete putem njihovih mobilnih telefona. Dolby je u tu aplikaciju ubacio vlastitu tehnologiju za uklanjanje pozadinskog šuma.

Osnovna verzija te aplikacije trebala bi biti besplatna, no uz nadoplatu korisnici će imati na raspolaganju efekte kao što su Amped, Bright, Lyric, Thump, Deep i Natural.

Uz navedeno, korisnik će moći kontrolirati bass i treble, koristiti Dolby's Dynamic EQ te podijeliti svoj uradak na Dolbyjevom vlastitom servisu, postaviti na Soundcloud i drugo. Korisnici se mogu registrirati za testni period korištenja aplikacije putem Appleove TestFlight platforme.