Google Lens stiže na sve Androide, a uskoro će i na iOS

Google je najavio kako je Pixelova ekskluziva za Lens opciju završila te kako će u narednim danima istu dobiti i ostali Android uređaji

Stjepan Bilić srijeda, 7. ožujka 2018. u 19:15

Iz Googlea stižu dobre vijesti – Google Lens će uskoro postati dostupan na svim uređajima koji se temelje na Android platformi. Podsjetimo, jedno vrijeme je ova opcija bila ekskluzivno vezana uz tvrtkine mobitele iz serije Pixel.

Prema najavi, Google Lens biti će dio jedne druge Googleove aplikacije – Photos. Za one koji ne znaju Google Lens pruža informacije o predmetima koje „vidi“. Naime, ako ne znate koji se predmet ili građevina nalazi pred vama dovoljno je pokrenuti aplikaciju, uperiti kameru u nju i Google Lens će vam na zaslonu vašeg mobitela ispisati relevantne podatke o njoj. Sve te informacije moguće je saznati i naknadno, tapom na snimljenu fotografiju i odabirom ikone Lens.

Budući da Google Lens zna razlikovati brojke i slova, s lakoćom može u vaš adresar unijeti podatke s vizitke koju ste dobili od potencijalnog poslovnog partnera, prevesti prometne znakove i ostale tekstoveotvoriti URL, skenirati barkod i dr. Na kojem principu Google Lens radi možete vidjeti u prilogu.

Nova inačica Google Photos aplikacije je već puštena u opticaj i u idućim danima trebala bi svima biti dostupna putem Google Playa. Google je odmah najavio kako će u skorije vrijeme Google Lens stići i na iOS uređaje.