Hrvatska agencija Five usavršila službenu aplikaciju Game of Thronesa

Five je zaslužan za poboljšanje postojeće službene aplikacije "A World of Ice and Fire – A Game of Thrones App", što je proglašeno najboljom nadogradnjom na američkom App Storeu

Sandro Vrbanus srijeda, 17. travnja 2019. u 18:00

Osim što je mnogo scena popularne televizijske serije Igra prijestolja snimano u Dubrovniku, Hrvatska ima još jednu poveznicu s HBO-ovim globalnim hitom. Zagrebačka agencija s njujorškom adresom, Five, zaslužna je za nadogradnju službene mobilne aplikacije Game of Thrones serijala pod nazivom "A World of Ice and Fire - A Game of Thrones App".

Nakon uspješne suradnje na brojnim prethodnim projektima, za dugogodišnjeg klijenta Penguin Random House, jednog od najvećih svjetskih izdavača knjiga, Five je izradio najnovija poboljšanja već postojeće aplikacije za ovaj planetarno popularni serijal.

Tim povodom project manager iz Fivea Perica Levatić prenio nam je njihove prve dojmove:

"Aplikaciju smo preuzeli tek nekoliko mjeseci prije launcha, ali smo uspjeli napraviti velik broj poboljšanja: prije svega puno bolje iskustvo korištenja aplikacije (UX), potpuno novo korisničko sučelje, dodali smo podršku za tablete i nove uređaje poput iPhoneX, te preko stotinjak drugih optimizacija i nadogradnji, poput veće brzine rada ili dvostruko bržeg skidanja sadržaja u aplikaciju.

Naš update je stavljen live nekoliko dana prije početka nove sezone, a osim nekoliko odličnih recenzija korisnika aplikacije, američki App Store nas je proglasio najboljom nadogradnjom aplikacije (Best App Updates). Sve ovo nam daje vjetar u leđa za budući rad na aplikaciji. Sami smo veliki GoT fanovi tako da smo iz više razloga uživali raditi na ovom projektu.

Oduševila nas je i posebna zahvala klijenta kroz poklon, leather bound izdanja World of Ice and Fire knjiga za cijeli tim, a vjerujemo da naš tim ima zasluge i u tome što je nova verzija dostupna i u Hrvatskoj za razliku od prethodne."

Osim poboljšanja za krajnje korisnike, Five je olakšao posao i klijentu, spomenutom Penguin Random Houseu. Odsad će tako moći s lakoćom dodavati sav novi sadržaj kroz potpuno novi Content Management System za upravljanje sadržajem iz knjiga, koji je upravo Five razvio za njih. Uz njegovu pomoć jednostavnije je upravljati svim sadržajem vezanim uz više od 500 likova, gotovo 400 lokacija, a omogućuje i istraživanje GoT svijeta kroz interaktivne karte. Uz to, dodana je i mogućnost pregleda analitike aplikacije kroz Localytics sustav.

Aplikacija je dostupna za besplatan download na App storeu i Google Playu – i obvezna je "lektira" za svakog pravog GoT fana. Sve dodatne informacije možete naći i na web stranici Fivea u studiji slučaja u kojoj su pojasnili cijelu priču iza ovog projekta.

 

We GoT a spoiler for you - Five is behind the new update of the official Game of Thrones app! In collaboration with our...

Posted by Five on Wednesday, April 17, 2019