Korisnici Discorda na Androidu više neće čekati na nove značajke

Korisnici Discord aplikacije na iOS-u bili ti koji su prvi dobivali nove značajke, no to više neće biti slučaj

Matej Markovinović utorak, 2. kolovoza 2022. u 18:58
📷 Foto: Discord
Foto: Discord

Discord će u narednim tjednima u potpunosti revidirati svoju Android aplikaciju, a sve kako bi nove značajke i ažuriranja stizala u isto vrijeme kad i na desktopu te iOS-u. Kao što Android diskordaši vjerojatno znaju, za promjene se do sada znalo čekati – mjesecima.

„Povijesno gledano, rad na Android implementaciji novih značajki često bi bio odgođen dok desktop i iOS nisu bili dovršeni, što je rezultiralo nekim značajkama koje su se prvo pokrenulo na jednoj platformi, prije nego što su konačno stigle na drugu“, objavio je Discord na svom blogu.

Naime, Discord se za svoju Android aplikaciju prebacuje na React Native softverski okvir, što će upravo omogućiti tvrtki uvođenje novih značajki na svim platformama istovremeno. To također znači da će dizajn aplikacije na Androidu više sličiti onome kojeg su korisnici navikli vidjeti na desktopu i iOS-u.

Kako prenosi The Verge, React Native koristi se u mnogim popularnim mobilnim aplikacijama, uključujući Instagram, Microsoft Outlook, Shopify, Tesla, Pinterest i mnogim drugima. Discord, inače, koristi taj softverski okvir za svoju iOS aplikaciju od njegovog pokretanja 2015. godine, pa im definitivno nije nepoznat.

„React Native omogućuje nam da pojednostavimo i konsolidiramo naše procese, što pomaže inženjerima da rade učinkovitije i češće objavljuju ažuriranja, posebno sada kada neće trošiti toliko vremena na održavanje različitih baza koda za različite uređaje“, napominju iz Discorda.