Kraj 2019. je ujedno i kraj za WhatsApp na Windows Phoneu

Za manje od 24 sata WhatsApp za Windows Phone više neće moći primati ni slati poruke, stoga ako vam je on glavno sredstvo komunikacije vrijeme je za nabavku novijeg Android ili iOS telefona

Stjepan Bilić utorak, 31. prosinca 2019. u 06:00

Za manje od 24 sata završit će 2019. godina, počet će Nova 2020., a s njom i novo desetljeće. To naravno nisu i jedine promjene koje će se ubrzo dogoditi. S prvim sekundama Nove godine WhatsApp za Windows Phone više se neće moći koristiti.

Stoga ako još uvijek koristite Windows Phone i ako vam je WhatsApp glavno sredstvo komunikacije na vrijeme prijeđite na neki Android ili iOS uređaj kako ne biste propustili novogodišnje čestitke. Ako vas imalo tješi, WhatsApp u 2020. godini neće ukinuti istoimenu aplikaciju samo za Windows Phone, već i za pojedine Android i iOS uređaje, mahom one starije.

Na svojim službenim stranicama WhatsApp navodi kako korisnici telefona sa starijim Android i iOS inačicama imaju još mjesec dana vremena da svoje stare uređaje nadograde ili u slučaju nemogućnosti nadogradnje zamijene novima.

Od 1. veljače 2020. godine WhatsApp više neće podržavati telefone s Androidom 2.3.7 i starijim te s iOS-om 8 i starijim. Od tog datuma WhatsApp će raditi samo na telefonima koji budu imali Android 4.0.3 i noviji, odnosno iOS 9.0 i noviji.