Mark Zuckerberg: WhatsApp je daleko privatniji i sigurniji od iMessagea

Mark Zuckerberg istaknuo je u svojoj objavi na Instagramu kako je WhatsApp daleko sigurniji od iMessagea, navodeći neke od važnijih sigurnosnih značajki koje Appleov sustav poruka - nema

Matej Markovinović utorak, 18. listopada 2022. u 12:05
📷 Foto: Unsplash, Adem Ay
Foto: Unsplash, Adem Ay

Početkom godine objavljeno je istraživanje The Wall Street Journala, koje pokazuje da Appleov iMessage sustav razmjenjivanja besplatnih poruka između iPhone korisnika, diskriminira one na Androidu te utječe na njihovo mentalno zdravlje.

Viši potpredsjednik Googlea, Hiroshi Lockheimer, tada je optužio Apple za „zlostavljanje zelenim balončićima“ (green bubble bullying), što je izazvalo pravu pomutnju na društvenim mrežama. Iako se činilo da je ta priča davno gotova, sada se izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, okomio na Appleov iMessage.

„WhatsApp je daleko privatniji i sigurniji od iMessagea, s end-to-end enkripcijom koja radi na iPhoneu i Androidu, uključujući i grupne razgovore. Na WhatsAppu možete postaviti i da sve nove poruke nestanu klikom na gumb, a prošle smo godine uveli i end-to-end kriptirane sigurnosne kopije. Sve ono što iMessage još uvijek nema“, napisao je Zuckerberg ispod objave na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Inače, fotografija koju je izvršni direktor Mete objavio, prikazuje reklamu za WhatsApp na Penn Stationu u New Yorku, koja je dio njihove velike marketinške kampanje. Kako prenosi GSM Arena, ideja tvrtke je da pokažu ljudima u SAD-u važnost end-to-end enkripcije te ih tako potaknu da prijeđu s iMessagea na WhatsApp.

📢 Uštedi do 12%

iPad

Idealni za kreativce i svakodnevnu uporabu!

769,99€ 5.801,49 kn 875,84€ Kupi

📢 3 godine jamstva

VERBATIM SSD

128GB, Vi550 S3, SATA 3, 2.5", 560/430 MB/s

22,99€ 173,22 kn Kupi


Najjednostavniji streaming ikad

ARCAM Solo Uno

Solo Uno donosi potpunu jednostavnost u složeni svijet audio streaminga pružajući kompaktan, elegantan i elegantan streamer s ugrađenim pojačalom

549,00 € 4.136,44 kn 728,52 € Akcija