Microsoft u novoj Android aplikaciji kombinira sve Office alate

Microsoft je na Google Play trgovini aplikacija predstavio unificiranu aplikaciju s Office alatima koja nudi opcije kao što je stvaranje PDF-ova iz fotografija i Word, Excel te PowerPoint dokumenata

Matija Pavlić ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 06:00

Microsoft je na Google Play trgovini aplikacija predstavio beta inačicu svoje nove Android aplikacije Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & more koja donosi kombinaciju svih poznatih Office aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint na jednom mjestu.

Aplikacija će korisnicima omogućiti stvaranje, uređivanje i spremanje dokumenata na samom Android uređaju ili u cloudu. Također, tu je i opcija surađivanja s ostalim korisnicima na zajedničkom uređivanju dokumenata te skeniranje QR kodova radi otvaranja datoteka ili poveznica.

Vrijedi istaknuti i integraciju sa Sticky Notes komponentom bez potrebe za otvaranjem te aplikacije kao i mogućnost trenutačnog stvaranja PDF dokumenta iz fotografija te Word, Excel ili PowerPoint dokumenta.

Microsoft je korisnicima prije nekoliko godina u vrijeme Windows Phone uređaja nudio unificiranu Office aplikaciju pod imenom Office Hub, no nakon propasti te platforme korisnicima Android uređaja Office alati su ponuđeni kao razdvojene aplikacije.  

Napomena: U članku nije navedena poveznica na aplikaciju s obzirom da se aplikacija na Google Playu pojavila samo nakratko te je potom na neodređeno vrijeme povućena