Redizajniran Amazon Photos na Androidu

Konkurent Google Photosa nudi slično rješenje za sigurnosno kopiranje slika i videozapisa. Nakon redizajna na iOS-u u studenom 2021., sada novi izgled konačno stiže i na Android.

Tomislav Stanković srijeda, 9. studenog 2022. u 09:25
📷 Image: Amazon
Image: Amazon

Redizajn stavlja naglasak na vidljivost, s trakom na dnu koja nudi brzi pristup pretraživanju i filtrima što olakšava pronalaženje slika određene osobe unutar određenog vremenskog okvira.

U gornjem lijevom kutu, plutajući gumb s ikonom Amazona omogućuje pristup postavkama. Ondje je moguće uključiti i isključiti automatsko spremanje, pristupiti postavkama obavijesti i prepoznavanja slika te pregledati koliko je prostora za pohranu iskorišteno. U gornjem desnom kutu stoji gumb 'papirnatog aviona' koji omogućuje brzo dijeljenje slika s prijateljima i obitelji, prenosi The Verge.

"Osjetite uspomene u svoje slobodno vrijeme i pronađite ono što vam treba u tren oka. Ažurirano filtriranje fotografija omogućuje vam lociranje fotografija prema osobama, mjestima, datumima i još mnogo toga, dok vam novo sučelje daje pojednostavljen pristup vašoj kolekciji fotografija i informacijama o računu.", naveli su iz Amazona tijekom predstavljanja ovog ažuriranja za iOS verziju aplikacije sredinom studenog prošle godine, prenosi 9to5Google.

Za sve članove Amazon Primea uključena je neograničena pohrana fotografija u punoj razlučivosti. U slučaju da se žele spremati i videozapisi potrebno se pretplatiti na planove koji počinju sa 100 GB dodatne pohrane.