Revolut uvodi naknade za nadoplatu putem Apple i Google Paya

Svi oni korisnici, kojima je želja putem Appleovog ili Googleovog sustava za mobilna plaćanja nadoplatiti svoj račun na Revolutu, mogli bi ubuduće za takav novčani transfer platiti i određenu naknadu

Sandro Vrbanus utorak, 10. siječnja 2023. u 18:15

Mobilna banka Revolut nekim je korisnicima u Hrvatskoj ovih dana poslala obavijesti o izmjeni naknada za nadoplate računa, koje će bi se sada trebale primjenjivati kada se određene kartice koriste za nadoplatu putem Apple Paya ili Google Paya. Ova je promjena sukladna službenim uvjetima korištenja Revoluta, u kojima stoji da ova bankovna aplikacija "naplaćuje naknadu za nadoplate određenim vrstama kartica" i to se odnosi na "komercijalne i međunarodne kartice i odabrane kreditne kartice izdane u određenim zemljama".

Naknada za neke mobilne uplate

Naknada se obračunava prilikom nadoplate računa na Revolutu, a pokriva troškove obrade takvih plaćanja. Ono što je većina korisnika do sada naviknuta činiti – uplatiti novac sa svojeg tekućeg računa putem lokalnog bankovnog transfera, pa ga trošiti preko Apple ili Google Paya, i dalje će biti besplatno, poručuju iz Revoluta.

Ono što će biti promijenjeno, jest uvođenje naknada za nadoplate računa putem sustava Apple Pay ili Google Pay. Revolut navodi da su kartice, za koje bi naknada primarno mogla biti naplaćena, one koje nisu izdane u zemlji korisnika, kreditne te poslovne kartice. Točan popis kartica, koje bi nova naknada mogla zahvatiti kroz Apple ili Google Pay, nije objavljen. Zatražili smo tu informaciju izravno od Revoluta, pa ćemo je objaviti ako je dobijemo.

NADOPUNA: Iz Revoluta su nam odgovorili da niti jedna kartica hrvatskih izdavatelja neće biti podložna dodatnoj naplati ove naknade. Oprez je potreban, dakle, samo koristite li kartice stranih izdavatelja.

Želite li kroz Apple Pay ili Google Pay uplatiti novac na Revolut, pripazite na obavijest o naknadi koja bi se mogla pojaviti u skočnom prozoru
Želite li kroz Apple Pay ili Google Pay uplatiti novac na Revolut, pripazite na obavijest o naknadi koja bi se mogla pojaviti u skočnom prozoru

Transparentna naplata

Korisnicima, dakle, koji požele na Revolut novac uplatiti putem Appleovog ili Googleovog sustava za mobilna plaćanja, prilikom tog će procesa jasno biti naznačeno kolika naknada ih očekuje – i to prije nego transakciju potvrde. U tom slučaju oni mogu ili prihvatiti naknadu i nastaviti s uplatom, ili odabrati drugu metodu uplate novca na svoj račun na Revolutu.

Koje kartice Revolut podržava?

Novac se na Revolut trenutačno može nadoplatiti karticama Mastercard, Visa i Maestro, izdane u Hrvatskoj. Apple Pay i Google Pay također su podržani u Hrvatskoj, kako za nadoplatu tako i za plaćanja Revolutom.

Revolut ističe da ne podržava kartice American Expressa, PayPala, niti izdavatelja iz Rusije i Bjelorusije (što nema utjecaja na hrvatske korisnike).