Samsung Internet Browser na Androidu dobiva podršku za web ekstenzije

Samsung Internet Browser u novoj inačici 11.0 za Android navodno dobiva podršku za web ekstenzije po uzoru na standard koji već koriste Firefox i Chrome preglednici

Matija Pavlić nedjelja, 15. prosinca 2019. u 22:05

Samsungov internetski preglednik za Android uređaje Samsung Internet Browser u novoj inačici 11.0 dobiva mogućnost uporabe web ekstenzija (kako tvrdi jedan od Samsungovih developera u okviru posta na Mediumu).

Riječ je o opciji koja bi trebala biti kompatibilna sa standardima web ekstenzija koji već koriste Firefox i Chrome (na kojem se Samsung Internet Browser i temelji). One će se moći instalirati putem izbornika za dodatke (koje Samsungov preglednik već ima neko vrijeme no radilo se specifično o ad-blockerima).

Tome valja pridodati druge korisne opcije koje su već dostupne kao što je mogućnost brzog uređivanja izgleda preglednika i brzog pristupa instaliranim alatima te opcijama unutar preglednika. Zatim mogućnost prikaza video materijala u pop-up prozoru te skeniranja QR kodova.

Tu su i razne opcije za privatnost i sigurnost korisnika.Samsung Internet Browser u inačici 11.0 dolazi s Android 10 One UI 2 nadogradnjom za Samsungove pametne telefone.