Stigao je Telegram Premium

Telegram je nakon duge pripreme izbacio Premium pretplatnički paket, koji će korisnicima omogućiti brojne dodatne značajke

Matej Markovinović utorak, 21. lipnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Telegram je službeno izbacio Premium pretplatnički paket, za kojeg će korisnici ove popularne aplikacije za komunikaciju, trebati izdvojiti 4,99 dolara mjesečno. 

Riječ je, naime, o paketu koji korisnicima nudi dodatne značajke, uključujući među ostalom veću brzinu preuzimanja, kao i povećanje maksimalne veličine za prijenos datoteka sa standardnih 2 na 4 GB.

Osim toga, Premium pretplatnici dobit će dvostruko veća ograničenja nego obični korisnici. Na primjer, umjesto u 500, moći će se pridružiti u čak 1.000 kanala. Uz to, pretplatnici mogu stvoriti 20 mapa za razgovore s po 200 individualnih chatova, spremiti do 10 naljepnica, dodati ukupno četiri računa na Telegram i još mnogo toga. 

Kad se već spominju naljepnice, potrebno je napomenuti i da pretplatnici mogu pristupiti biblioteci specijalnih Premium naljepnicama, ekskluzivnim emoji reakcijama i animiranim profilnim slikama. Za njih je napravljena i značajka pretvaranja glasovnih poruka u tekst, a bit će izuzeti i od sponzoriranih poruka u javnim kanalima. 

Više detalja i opcija koje nudi Telegram Premium, dostupno je na njihovoj objavi na službenom blogu