Tor Browser stigao i na mobilne uređaje

Nakon izlaska osme inačice Tor Browsera za desktop računala izdana je i prva alpha inačica toga preglednika namijenjena Android uređajima, a u budućnosti bi trebala zamijeniti aplikaciju Orfox

Matija Pavlić nedjelja, 9. rujna 2018. u 06:00

Nakon izlaska osme inačice Tor Browser preglednika za anonimno pregledavanje sadržaja internetskih stranica za desktop računala, izdana je i prva službenica inačica toga preglednika namijenjena Android mobilnim uređajima.

Tor Browser bi trebao zamijeniti dosadašnje rješenje toga tipa za korisnike Android uređaja, aplikaciju Orfox, a zasad je dostupan u alpha inačici te se može  besplatno preuzeti na Google Playu, a  potrebna je i zasebna Orbot Proxy aplikacija kako bi se Android uređaj spojio na Tor mrežu). Stabilna inačica očekuje se početkom 2019. godine, a u budućnosti se očekuje i potpuna implementacija spomenute Orbot aplikacije u sam Tor Browser.

Tor Browser za Android uređaje baziran je na Firefoxu, te prema zadanim postavkama dolazi s instaliranim HTTPS Everywhere i NoScript ekstenzijama. Kolačići se brišu automatski nakon izlaska iz aplikacije.

Službena Tor Browser aplikacija u inačici za iOS uređaje zasad nije dostupna.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


3-smjerni podni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE120

Najveći model zvučnika u 100 seriji, 40Hz -35kHz, 90dB, 114dB, 6ohma, 200W, Crossover frekvencija 2.4kHz.

5.999 kn Kupi