WhatsApp konačno omogućio slanje fotografija u visokoj kvaliteti

Za slanje fotografija u visokoj kvaliteti na WhatsAppu, potrebno je tik prije slanja kliknuti na ikonu 'HD' i odabrati veću rezoluciju

Matej Markovinović subota, 19. kolovoza 2023. u 08:05
📷 Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp

WhatsApp dobiva ažuriranje koje omogućuje korisnicima slanje fotografija u visokoj kvaliteti na Androidu, iOS-u i webu. Riječ je o značajki koju su korisnici zahtijevali godinama, a koju Meta već nekoliko mjeseci testira u beta inačicama aplikacije.

„Nadograđeno je dijeljenje fotografija na WhatsAppu. Sada ih možete slati u HD-u“, napisao je na Facebooku izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg te objavio video u kojem pokazuje kako ta značajka funkcionira u praksi.

Naime, za slanje fotografija u visokoj kvaliteti na WhatsAppu, potrebno je tik prije slanja kliknuti na ikonu „HD“ i odabrati veću rezoluciju. Fotografije visoke kvalitete bit će posebno označene u razgovorima te će na mobitelu primatelja zauzimati više prostora za pohranu.

Trenutno je u testiranju i značajka za slanje videozapisa u visokoj kvaliteti, čija se globalna dostupnost očekuje u sljedećim tjednima.