WhatsApp navodno radi na Communities značajki

Communities značajka još je u fazi izrade i trenutno se nalazi u beta verziji WhatsAppa za Android i iOS, stoga bi se finalan proizvod mogao značajno razlikovati od onoga što je do sad predstavljeno

Matej Markovinović nedjelja, 7. studenog 2021. u 13:04

Prošloga je mjeseca XDA Developers izvijestio o Communities značajki unutar WhatsAppa, no stvar je ubrzo zaboravljena sve do subote, kada je portal WABetaInfo iznio nove detalje uz prigodne snimke zaslona koje prikazuju o čemu je zapravo riječ.

Sudeći po njihovoj objavi, Communities značajka omogućit će administratorima grupa na WhatsAppu veće ovlasti, pa će tako moći izrađivati „grupe unutar grupa“, što bi moglo izgledati slično onome što su korisnici već imali priliku vidjeti na Discordu.  

Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Poruke će, naravno, biti zaštićene end-to-end enkripcijom, a administratori će nove članove pozivati pomoću poveznica ili QR koda. Nakon što se korisnici pridruže grupi, WABetaInfo ističe da možda neće u svim dijelovima grupe moći slati poruke, već samo u onim specijaliziranim „podgrupama“.

Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Da bi se zajednica (Community) lakše prepoznala, promijenjen je i dizajn, pa će njena ikona biti u obliku kvadrata sa zaobljenim kutovima, dok je kod standardnih grupa ikona u potpunosti okrugla. Podsjetimo, WhatsApp je zabunom pustio takav dizajn u opticaj još prošloga mjeseca, no ubrzo ga je vratio na staro.

Trenutno nije poznato kada će Communities značajka postati dostupna svim korisnicima WhatsAppa.