WhatsApp službeno omogućio kreiranje grupa s više od 1000 sudionika

Nakon što je u listopadu WhatsApp beta testerima na Androidu i iOS-u omogućio stvaranje grupnih razgovora s više od 1000 sudionika sada ta značajka postaje dostupna svima uz još neke novosti

Tomislav Stanković četvrtak, 3. studenog 2022. u 21:09
📷 Image: unsplash.com/@maria_shalabaieva
Image: unsplash.com/@maria_shalabaieva

Nova značajka službenog naziva 'Communities' nudi veće grupe za raspravu osmišljene kako bi pomogle organizacijama, klubovima, školama i drugim privatnim grupama da bolje komuniciraju i ostanu organizirane, prenosi TechCrunch.

Osim većeg broja sudionika donose niz novih značajki uključujući administratorske kontrole, podršku za podgrupe i grupe za najave, audio i video pozive za do 32 osobe, dijeljenje većih datoteka (do 2 GB), emotikone i ankete.

Zajednice su strukturirane s jednom glavnom grupom koja sadržava najvažnije poruke dok članovi mogu razgovarati i unutar manjih podgrupa koje je administrator odobrio.

Ovako kreirane WhatsApp zajednice biti će skrivene tj. neće biti dostupna značajka pretraživanja nego morate biti pozvani da se pridružite. Također, telefonski brojevi biti će skriveni od šire zajednice i vidljivi samo administratorima.

📷 Image: WhatsApp
Image: WhatsApp

Sada se značajka počinje uvoditi široj korisničkoj bazi WhatsAppa dok bi svim korisnicima trebala biti dostupna tijekom sljedećih nekoliko mjeseci na Androidu i iOS-u.