WhatsApp uvodi dugo iščekivanu mogućnost za slanje sadržaja visoke kvalitete

Korisnici WhatsAppa uskoro će moći odabrati da im se svaka fotografija i videozapis šalje u visokoj kvaliteti, bez potrebe za ručnim uključivanjem te opcije pri svakom slanju

Matej Markovinović četvrtak, 28. ožujka 2024. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

WhatsApp je prošloga ljeta izdao ažuriranje koje omogućuje korisnicima slanja fotografija i videozapisa u visokoj kvaliteti na Androidu, iOS-u i webu. Iako su mnogi zadovoljni što je to konačno omogućeno, značajka je imala jedan problem – nije ju bilo moguće automatski uključiti.

No, čini se da će se to uskoro promijeniti. Naime, u beta verziji WhatsAppa za Android (2.24.7.17) pojavila se nova opcija koja omogućuje da se fotografije i videozapisi automatski šalju u najvećoj mogućoj kvaliteti.

Kako prenosi WABetaInfo, za uključivanje te mogućnosti potrebno je otići u odjeljak Storage and data unutar aplikacije, zatim odabrati Media Upload Quality. Tamo će se pojaviti dvije opcije – Standard quality za običnu kvalitetu sadržaja i HD quality za veću kvalitetu koja uzima i do šest puta više prostora za pohranu.

📷 Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Trenutno nije poznato kada će ovu mogućnost dobiti svi korisnici WhatsAppa, no nagađa se da će se to dogoditi u sljedećem velikom ažuriranju aplikacije.