WhatsApp uvodi 'View Once' značajku za fotografije i videozapise

Ova je značajka stekla svoju popularnost na Snapchatu, a trenutno se može pronaći i na ostalim društvenim mrežama poput Instagrama i Messengera

Matej Markovinović četvrtak, 5. kolovoza 2021. u 06:01

Stiže dobra vijest za korisnike WhatsAppa koji vole slati škakljive fotografije i videozapise. Naime, u aplikaciju je uvedena dugo najavljivana značajka koja omogućuje slanje sadržaja koji, nakon što se jednom pogleda, u potpunosti nestaje.

„Sada možete slati fotografije i videozapise koji nestaju nakon što ih se otvori putem 'View Once' značajke na WhatsAppu, dajući vam tako veću kontrolu nad privatnošću vaših razgovora“, objavio je WhatsApp na Twitteru.

Za uključivanje ove značajke, potrebno je prilikom slanja fotografije u polju za tekst pritisnuti ikonu u obliku zaokruženog broja jedan. Iz WhatsAppa napominju da se sadržaj na ovaj način neće automatski spremati na uređaj primatelja, no on će moći snimiti zaslon, pri čemu pošiljatelj neće biti obaviješten.

Facebook navodi da je „View Once“ značajka namijenjena dijeljenju privatnih trenutaka ili slanju informacija poput Wi-Fi lozinka. No, ističu da ako primatelj prijavi zaprimljene fotografije ili videozapise, da će one postati vidljive WhatsAppu, prenosi engadget.