BlackBerry KEY2 je stigao sa snažnijim komponentama i tradicionalnom QWERTY tipkovnicom

TCL, tvrtka koja je preuzela proizvodnju mobitela BlackBerry nakon što je istoimena tvrtka od toga odustala, predstavila je ovogodišnji model – BlackBerry KEY2

Stjepan Bilić nedjelja, 10. lipnja 2018. u 00:43

TCL tvrtka koja je preuzela proizvodnju mobitela BlackBerry nakon što je istoimena tvrtka od toga odustala, predstavila je ovogodišnji model. Radi se o mobitelu BlackBerry KEY2 o kojem smo vas do sada u više navrata izvještavali.

Odmah na početku treba napomenuti kako se ovogodišnji KEY2 model hardverskim specifikacijama približio tradicionalnim Android mobitela. Od potonjih se razlikuje tek po fizičkoj QWERTY tipkovnici koja je bila i ostala zaštitni znak mobitela BlackBerry.

Ovogodišnji model je zadržao 4,5-ični IPS zaslon koji se nalazio i na prošlogodišnjem KEYone modelu. Shodno tomu, i omjer stranica je isti (3:2) kao i rezolucija (1.080 x 1.620 točaka). Ostatak hardvera je obnovljen. Pokreće ga Snapdragon 660, ima 6 GB RAM-a te ovisno o modelu 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Shodno vremenu, na stražnjoj strani uređaja postavljene su dvije kamere rezolucija od 12 MP s otvorima blende od f/1.8 i f/2.6. S prednje strane nalazi se samo jedna kamera od 8 MP (f/2.0). TCL je poradio i na tipkovnici, tipke su više za 20% što će svakako omogućiti lakše tipkanje. Također je dodana i jedna nova tipka – Speed Key koja se može upariti s do 52 različita prečaca, od pokretanja aplikacija do brzog biranja telefonskih brojeva iz imenika.

Čitač otiska prsta je također prisutan i nalazi se na svom starom mjestu – razmaknici. Za izradu okvira kućišta TCL je upotrijebio aluminij serije 7, dok je stražnja strana kućišta od plastike. Softversku stranu uređaja čini Android i to najnovije inačice – Android 8.1 Oreo. Za ljubitelje brenda imamo odmah i jednu dobru vijest, TCL je obećao barem jednu veliku nadogradnju sustava što znači kako je Android P za KEY2 zajamčen.

S ovim modelom na svoje će doći i ljubitelji glazbe u pokretu – KEY2 ima 3,5-milimetarski audio port za slušalice. Energiju potrebnu za rad crpi iz baterije kapaciteta 3.500 mAh. Jednom kad dođe vrijeme za ponovno punjenje baterije ono neće biti predugo – KEY2 naime podržava Quick Charge 3.0.

Na tržište stiže krajem lipnja 2018. godine po početnoj cijeni od 650 eura. Kupci će moći birati između crne i srebrne boje kućišta.