BlackBerry KEY2 LE stiže na IFA sajam

BlackBerry je objavio teaser kojim nagovještava skori dolazak novog mobitela – KEY2 LE, a koji će biti predstavljen tijekom IFA sajma u Berlinu

Stjepan Bilić ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. u 01:54

Zadnjih par mjeseci dosta se pisalo o budućem BlackBerry mobitelu – KEY2 LE. Podsjetimo, radi se o slabijoj inačici punokrvnog KEY2 modela koja bi zbog toga trebala biti cjenovno prihvatljivija većem broju kupaca.

KEY2 LE model trebao bi tako stići sa Snapdragonom 636, 4 GB RAM-a te sa po jednom kamerom sa obje strane kućišta rezolucija 13 MP i 5 MP. Također, LE model imat će slabiju bateriju (3.000 mAh) te manje podatkovne memorije (32 GB i 64 GB).

U usporedbi sa standardnim KEY2 modelom, ovo je osjetan rez na hardveru – KEY2 temelji se na Snapdragonu 660, ima 6 B RAM-a i dvije 12-megapikselne kamere sa stražnje strane. Također i kapacitet baterije je veći za 500 mAh (3.500 mAh).

No, čini se kako netko u tvrtki TCL smatra kako postoji opravdan razlog za postojanje LE modela. Na službenom Twitter profilu @BBMobile postavljen je ovih dana i kratki videozapis koji prikazuje gotovo cijelu stražnju stranu kućišta, sve osim gornjeg dijela rezerviranog za kamere.

TCL je također objavio i datum kada ćemo saznati sve o KEY2 LE modelu – 30. kolovoza, pred sam početak IFA sajma u Berlinu.