BlackBerry Key2 stiže 7. lipnja

Početkom idućeg mjeseca, točnije 7. lipnja BlackBerry će predstaviti nasljednika prošlogodišnjeg Keya, Key2 o čemu je svoje vjerne kupce obavijestio putem Twittera

Stjepan Bilić ponedjeljak, 14. svibnja 2018. u 01:52

BlackBerry će početkom idućeg mjeseca, točnije 7. lipnja predstaviti novi mobitel. Radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg, originalnog Keya koji će na tržište stići pod jednostavnim nazivom Key2.

Kao što je poznato od ranije i ovogodišnji model imat će fizičku, QWERTY tipkovnicu. Kućište će također biti izrađeno kombinacijom aluminija (okvir) i plastike (stražnji poklopac), a BlackBerry je odlučio i zadržati istovjetni zaslon dijagonale 4,5 inča, rezolucije 1.620 x 1.080 točaka i omjera stranica 3:2.

Glavnu razliku činit će noviji SoC i dodatna kamera sa stražnje strane. Naime, Key2 poput većine drugih mobitela također će dobiti sa stražnje strane dvije kamera. Glavna kamera imat će rezoluciju od 12 MP, a pomoćna rezoluciju od 8 MP. Selfiji će se i ove godine „okidati“ pomoću 8 MP kamere.

Key2 bi trebao stići u konfiguraciji sa 6 GB RAM-a i 64 GB podatkovnog prostora. Korisnici kojima će zatrebati više podatkovnog prostora (zbog snimanja videa u 2K kvalitetni npr.) moći će isti nadograditi naknadno umetanjem memorijske kartice (microSD do 256 GB).

Što se pokretačke snage tiče, ista će ove godine dolaziti od strane Snapdragona 660. Key2 bi prema trenutno dostupnim podacima trebao imati malčice slabiju bateriju (3.360 mAh) u odnosu na originalni Key (3.505 mAh). Softversku stranu uređaja činit će Android 8.1, Oreo.

Kako je BlackBerry najavio putem službenog Twitter računa, događaj na kojemu će biti predstavljen Key2 održat će se u New Yorku pod geslom "AN ICON REBORN" s početkom u 10 sati.